AT AND KUNNE VARIERE SÅ MYE
DET VISSTE JEG IKKE, MEN HER ER EN NY OPPSKRIFT, DENNE HETER AND BIGARAD
Dette er ei av de gode, men litt innviklet. Det er verdt å prøve.
OPPSKRIFT PÅ AND BIGARADE
2 andebryst
2 ss sukker
2ss eddik
1 sitron
50 gr smør
1 appelsin (saft og skall av)
1 dl kraft
4 – 6 ss appelsinlikør
krydre kjøttet og lag ruter i det, brun i ei panne og stek ferdig i ovnen på 100 °C i ca 30- 40 min.
Sukker og eddik kokes til karamell, ha i sitrussaft og kraft og reduser til halv mengde.
Det ferdigstekte andekjøttet legges i ei varm panne med strimler av sitron og appelsiner. Hell over en god slump appelsinlikør el. Konjakk, flamber.
Ha et lokk klart til å slukke flammene hvis du ikke har flambert før.
Serveres med mandelpoteter, stekt sopp og rosenkål. Broccoli er et greit alternativ.
Jeg har laget dette en gang og det smakte godt. Denne måten å steke andebryst på er lettvint og grei, men tilbehøret kan fort bli litt mektig.
Klikk her for mer and
Dette er ei av de gode, men litt innviklet. Det er verdt å prøve.
Det er nesten så den lyser |
OPPSKRIFT PÅ AND BIGARADE
2 andebryst
2 ss sukker
2ss eddik
1 sitron
50 gr smør
1 appelsin (saft og skall av)
1 dl kraft
4 – 6 ss appelsinlikør
krydre kjøttet og lag ruter i det, brun i ei panne og stek ferdig i ovnen på 100 °C i ca 30- 40 min.
Sukker og eddik kokes til karamell, ha i sitrussaft og kraft og reduser til halv mengde.
Det ferdigstekte andekjøttet legges i ei varm panne med strimler av sitron og appelsiner. Hell over en god slump appelsinlikør el. Konjakk, flamber.
Ha et lokk klart til å slukke flammene hvis du ikke har flambert før.
Det smakte |
Jeg har laget dette en gang og det smakte godt. Denne måten å steke andebryst på er lettvint og grei, men tilbehøret kan fort bli litt mektig.
Klikk her for mer and
Kommentarer
Legg inn en kommentar