Innlegg

Viser innlegg fra desember 6, 2015

VARM BRIE MED NØTTER OG TØRKET FRUKT

Bilde
DET BLIR  VINTERENS DEILIGSTE OSTEFAT Det et par år siden sist jeg prøvde dette og oppdaget hvor deilig dette er. Det løfter det etterhvert så vanlige ostefatet opp til nye høyder. Får en litt eksklusiv følelse når jeg servere ost på denne måten. Kanskje et forslag til en dessert i jula når barn og barnebarn er et annet sted?  For å variere litt, har jeg denne gangen brukt en av Lise Finckenhagen sine  En smaksbombe Oppskrift 1 hel brie valnøtter  pinjekjerner Tørket frukt: f.eks. aprikos fiken granateplekjerner 3-4 ss flytende honning Varm stekeovnen til 200 ºC. Pakk osten i folie og sett den i stekeovnen i 8-10 min, slik at den blir myk.  Rist pinjekjerner og valnøtter i en tørr stekepanne og dryss over den varme osten. Del tørket frukt i mindre biter og dryss over. Hell flytende honning i en tynn stråle over frukt og nøtter rett før servering. Bruker du ost som kommer i egen eske kan du godt sette den inn med lokket på, men pass på å ta bort evt. plas

FØRST IRISH STEW, SÅ EN SØNDAGSKVELD MED EN GOD KONSERTOPPLEVELSE

Bilde
DENNE GANGEN VAR DET JULEORATORIET AV BACH I LARVIK KIRKE, Den mektige musikken er god å få med seg i førjulstida. Det er mange måter å sørge for å få den viktige og etterlengtede julesteminga. Nå har jeg fått ordner det for min egen del. For meg er musikk den viktigste stemningsskaperen av alle. Dyktige sangere, musikere og en god dirigent Men selv en søndag der vind og regn har overtaket. Der temperaturene er ca + 5-9 C og julestemninga ellers er milevidt unna, da trenger vi en deilig varm supppe å varme oss på. Legg til bildetekst Jeg valgte en blanding av kjøttsuppe/grønnsakssuppe. Denne heter Irish stew  Oppskrift 1 kg lammebog, el fårekålkjøtt 2 store poteter 2 store løk 2 store gulrøtter 1 purreløk 1/2 sellerirot 1 liter buljong 1 bunt persille 2 lauvbærblad 1 ts timiansalt pepper olje til bruning Start med å kutte grønnsaker i passe biter så de er klare til bruk. Del kjøttet i passe biter og brun dem godt på begge sider før de legges i ildfast gryte

SUPPE MED SELLERI, APPELSIN, SAFRAN OG HONNING

Bilde
HVA SYNES DU OM DET? VERDT Å SMAKE PÅ TENKER JEG VI SIER. Dette er en suppe av det mer elegante slaget. Vi trenger det og, og ei vennine har funnet oppskriften og laget suppa sånn at vi, et lite smakspanel med damer kunne gjøre oss opp ei mening. Og vår mening var samstemt, dette smakte fyldig, friskt, godt og annerledes. Hvis det er sånn at man spiser med øynene , så er denne til å spise opp Oppskrift 2 ss smør el. olje 1 stor løk  1 sellerirot (ca 750 gr) 1 l buljong 1/2 ts safran ( gurkemeie) 1 ss honning 1 appelsin (skall og saft) salt/pepper Creme fraich Finhakket løk glaseres og haes over i en kjele, kutt sellerirota i passe biter, la det surre i ca 10 min og hell over buljongen og ha i safran honning og appelsinsaft og skall. Kok til grønnsakene er møre ca 20 min og kjør blandinga med stavmikser slik at den blir en jevn suppe. Smak til med salt og pepper og kjenn om du synes du trenger mer av honning eller appelsin. Server med en klatt creme fraich og hvis d