Innlegg

Viser innlegg fra mars 23, 2014

KYLLINGFILET ER SUPER, MAGER MAT

Bilde
FOR TIDEN LAGER  JEG ENDEL SLIKE RETTER Det er så godt å ha et lager av slike oppskrifter og ideer for den type matlaging. Det kommer alltid godt med. Bortsett fra at det ikke skal være mange kalorier og mye karbohydrater, så har jeg et par krav. Det må smake godt og det må være variasjon. Begge deler er vanskelig å oppnå, men med litt innsats og med øynene åpne for den typen oppskrifter i andre medier, så lar det seg gjøre.  Jeg har lest på nett, i bøker, jeg har veid mat og talt kalorier, jeg har snakket med folk som har ideer og var villig til å dele dem. Resultatet er noen velsmakende, mettende og kalori/karbofattige måltider, med alt på en tallerken. På den måten trenger man ikke kaste bort krefter på å lure på om man skal forsyne seg en gang til. Dette er et måltid for 1 person Oppskrift: 1 liten kyllingfilet I blad grønnkål uten stilk evt. brokkoli 5 skiver squash 5 ringer paprika 1-2 klyper bønneskudd 1 ss oystersaus. sitronsaft  Gjennomstek fileten, og l

PURRE SOM EGEN RETT

Bilde
PURRE SERVERER JEG VANLIGVIS BARE BLANDET I MATEN Når jeg lager pai hender det jo at jeg har fylt den med purre. Purren får en lekker søtlig smak når den koker i et paifyll. For å slippe å kaste en purre som var blitt gjenglemt i kjøleskapet,laget jeg en liten purreform som passet fint sammen med et lite stykke kokt fisk som jeg skulle spise den dagen. Dette var smaker som virkelig passet fint sammen. Den ser litt beskjeden ut, men ikke la deg lure Oppskrift 1 purre 1 ss rapsolje 1 ts finhakket fersk ingefær Salt og pepper Skjær purren i tynne skiver og fordel dem i ei passe ildfast form.  Drypp over litt rapsolje, eller noen klatter smør. Dryss over ingefær,  salt og pepper. Sett inn i varm ovn, 200c° i 8 10 min. Pass på at purren ikke blir brent. Som variasjon kan man feks ha revet ost over, el. en skvett fløte.  Klikk her .

POTETSALAT

Bilde
HVOR MANGE GANGER HAR JEG HATT POTETEN SOM TEMA? Det vet ikke engang jeg, men jeg vet at potet er sunt og godt. Allikevel kan jeg ikke la være å variere litt. Med tanke på den kommende grillsesongen og alle mulighetene vi har til stekt og grillet mat. Potetsalat er alltid et godt tilbehør. Denne salaten er nydelig og at den er lett å rask å lage er ikke noen ulempe. Oppskrift. 600 gr kokte mandelpotet 1 neve rucculasalat 1 dl pinjekjerner 2 hvitløksfedd 2 dl olivenolje 3 ss sitronsaft 3 ss kapers Salt og pepper Kjør sammen rucculasalat, pinjekjerner, hvitløk og olje i blender til en dressing. Tilsett sitron, salt og pepper. Del potetene i skiver, bland dressingen forsiktig i. La dette trekke i ca 30 min før du spiser. Den skarpe rukkulasmaken sammen med den myke smaken av pinjekjernene.....kunne spist den med skje, jeg. Klikk her for mere poteter