Innlegg

Viser innlegg fra november 7, 2010

OMELETT ER DEILIG

Bilde
Å SPISE TIL EN GOD LUNSJ AV OG TIL En av de eldste og mest utprøvde matretter er jo omelett. Kan du stille opp med en fluffy, smakfull omelett, da kan du imponere og servere til hvem det skal være. Hos oss er tilbehøret ofte gravet ørret. Omeletten kan være  grei alene, men den fungerer jo så godt med varierende tilbehør og innhold. Oppskrift for 2 pers 4    stk egg 4    ss vann 1    ts salt 1    ss margarin til steking      6   ss revet hvitost   Fyll   Tomater og agurk, skinke og tomater eller sopp og tomater osv.  Visp sammen egg, vann og salt. Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på revet ost og skinke og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp. Avkjøl den om du tenker å bruke den i matpakke.  PÅ ENKLESTE VIS

TROR DU AT JEG GIDDER Å LAGE FANTASTISK MAT HVER DAG?

Bilde
NEI, SÅNN ER DET JO IKKE Dette er en dokumentasjon på at selv hos oss blir det junk- food av og til. Spist til bare pappen er igjen. Men god rød vin må vi ha!

TESTING,TESTING

Bilde
DET ER IKKE ALT SOM FALLER I SMAK Til tross for en upåklagelig støtte og oppmuntring her på hjemmebane, så serverer jeg noen ganger retter som får en laber mottakelse. Av og til fortjent, og av og til forstår jeg ikke helt hvorfor. Men nei... Denne fenikkel, eple og løksalaten var da helt grei???

FLETTEKRANS

Bilde
ENKELT TING GJENTAR SEG, OMIGJEN OG OMIGJEN Brun og lekker og så lenge jeg har et entusiastisk publikum ser jeg ingen grunn til å endre på noe. Minner om at denne er laget på den grunndeigoppskriften jeg har lagt inn tidligere. Den finner du her.

POTETSALAT UTEN RØMME, KLAR POTETSALAT

Bilde
KIKK UTOVER KANTEN AV POTETGRYTA DI, DET KAN VÆRE BÅDE OPPLYSENDE OG LÆRERIKT Mammas gamle servise kommer til sin rett Jeg kikket ikke lenger enn over grensen til Sverige. I ei kokebok derfra, fant jeg denne salaten. Der heter den Klar potetsalat. Den bruker jeg til kaldt kjøtt, stekt kjøtt, pølser og fisk. Den er til og med god dagen etterpå, om noe er til overs. Oppskrift 1 kg poteter 1rød løk 1 eple 0,5 dl finhakket bladpersille 1 ss presset sitronsaft Dressing 2 ss dijonsennep 3 ss olivenolje 1/2 ss hvitvinseddik 1 ss vann salt og pepper Kok  potetene ( bruk en fast type)og la dem avkjøle. Skrell og del i biter, finhakk løk og eple. Bland alt med sitronsaft. Bland dressingen, rør den godt inn og la dette hvile i 30-40 min. De blir best da. Javel, et smakfullt alternativ til rømme og majones for oss som ønsker ei avveksling fra den smaken. Klikk her for mer potet oppskrifter.

POTER ER DEN EVIGE MATFØLGESVENNEN

Bilde
POTET KAN VI SI MYE OM Alt er slett ikke positivt. Men vi kommer jo ikke unna den i vår kultur. Vil man som jeg ha noe annet til middag enn kokte poteter, ja da får man kikke ut over kanten på vår egen potetgryte og finne løsninger. Denne er det enkleste jeg har tenkt ut.