Innlegg

Viser innlegg fra august 11, 2013

DE MISLYKKEDE SMÅKAKENE

Bilde
DET BEGYNTE SÅ BRA, SOM DET ALLTID GJØR. Ei oppskrift som ser lovende ut, den har jeg kanskje til og med prøvd før. For forandringens skyld så finner jeg på noe som jeg ikke har prøvd før. Jeg hakker sjokolade, Dajm og blander i deigen.... Det er bare å kna den sammen. Fremdeles er alt greit.  Se så fin pølse jeg fikk. Den var kanskje litt i største laget, men den hever seg jo ikke noe. Jeg var fornøyd Det var ingen varselsklokke som ringte. 180-200 C i 8 til 12 min, men etter 5 min steketid brer det seg en brent sjokoladelukt i kjøkkenet, det er ingen god lukt. Ikke engang smaken var god Total fiasko med andre ord. Vil du virkelig ha oppskriften?? 200 gr smør røres mykt med 100 gr sukker, 1 eggeplomme røres inn og 100 gr hakket Dajmsjokolade blandes i. 300 gr hv mel eltes og klemmes inn, form til ei pølse og skjær 1/2 cm tykke skiver og legg på papir på plate.  Stekes på 180-200 C i 8-12 min. Værsågod nå er det din tur.

FISKESUPPE EN EVIG VINNER.

Bilde
TIDLIGERE I SOMMER VAR DET EI ANLEDNING MED GJESTER Ei av døtrene og jeg slo oss løs over grytene.  Det skulle være tre retter, det skulle være lettvint, vi ville tenke sommerlig, det skulle spises ute og de tre rettene måtte utfylle hverandre. Dette var målsettingen da vi startet å tenke og å planlegge dagen før.  Vi bestemte ganske fort at en aperitiff med fingermat, en times tid før hovedretten kom på bordet ville passe fint. Den delen av måltidet er beskrevet i et eget innlegg. Hovedretten ble fiskesuppe. Fordi det kunne lages på forhånd og bare kokes opp med fiskebitene i like før servering. Dessuten er det veldig enkelt å servere. Steinbiten og laksen dupper fornøyd Fremgangsmåte: Heldigvis hadde jeg frossen hjemmelaget fiskekraft, ca 6 dl. Dette var litt lite til 4 voksne mennesker, men rekeskall, finhakket Fenikkel og urter kokte friskt i 1 times tid, ble silt fra og tilsatt, så hadde vi nok. De ble ei vakker farve av rekeskallene. Jeg finhakket så 3-4 sjalottl

ALLE ANDRE HAR KANSKJE GLEMT DET,

Bilde
MEN HER I HAGEN BLE DET ET SOMMERPROSJEKT SOM MERKES. Jeg snakker om den utbyggingen som kom litt bakpå meg. Som startet før varmen kom i juli. Snekkeren i fam hadde tenkt og tenkt, kanskje til og med sagt noen ord. Da prosjektet startet ble jeg litt overrasket, men den følelsen ble fort borte og forventningen overtok. Bare se her. Godt å ha en "handyman" under eget tak. Grunnarbeidet Det ligger mange gode gjenbrukstanker bak dette. Men ordentlig blir det, og plantene mine lider ingen nød Gulvet er snart på plass Nesten sånn at man tenker, trenger hagemøblene et så fint vinteropplag? Taket er under oppføring Hva heter den festen man har når taket er ferdig?  Sunnmøringen vil ikke forstyrres og nordlendingen vil ha det morsomt. Har vi rosa sprudlevin eller har vi det ikke? Var det mønsåslag? Eller det østnorske kranselag? (Litt begravelse over det??) Hva heter det når byggherren ikke feiret det? Er det noen som vet det? For det ferdige prosjektet klikk

ROSENE MINE

Bilde
I JUNI TRODDE JEG AT ALLE VAR DØDE Men så skjedde det miraklet som alltid skjer utover våren, når bare tiden får virke. Flere enn jeg trodde våknet til liv og har gledet oss utover sommeren. Denne første her ble litt liten og puslete og har bare gitt 4 roser til nå. Heritage Mot en sprukket mur Nå ser det ut til at den beste vekstsesongen er over. For tiden foretar værgudene en grundig vask av naturen med dunder og brak. I dag kom det til og med en kraftig haglskur. Det er ikke akkurat drømmeværet for sarte Austin roser. Det er kanskje tiden for å forevige og å nyte på annen måte. Jeg plukker og inn blomster flittigere nå enn for bare 14 d siden.   Myke former og deilig duft Charles Austin Jeg knipser i hytt og pine, det som fanger øyet i øyeblikket. Kjenner nesten duften gjennom skjermen Vent det kommer mer, hagen er jo full. Hvem er egentlig du? Du spør kanskje om navn? Jeg kunne dem engang, men etter som årene går så glemmer jeg dem. Det er jo ikk