Innlegg

Viser innlegg fra oktober 15, 2017

IKKE DET FØRSTE FORSØKET PÅ SYLTET FENIKKEL,

Bilde
MEN KANSKJE DET BESTE. Hva i alle dager er dette? Og hva bruker man dette til? Enda viktigere, har det noen helsegevinst?  Helsegevinsten ligger rett og slett i at du spiser enda mer grønnsaker, det vet vi jo er bare en fordel. Bruksområdet er som oftest som tilbehør til fisk, kylling, ved siden av koteletter eller ei ribbe som ikke skal ha følge av surkål for eksempel. Jeg har til og med sett noen spise det som smaksetter til brød med kokt skinke og majones. Det blir vel litt likt syltede agurker som jo de fleste har et forhold til. Dette er en super lettvint og billig måte å holde grønnsaker friske og sprø. Når man lager selv kan man og styre hvor søtt-surt man ønsker det. Da kan man og ha i andre smaker som man ønsker å prøve. Så er det bare å sette igang Friske og sprø Nå er jeg klar til å snitte, kutte og knuse. Dette var de grønnsakene jeg ville ha med denne gangen. Det ferdige produktet Oppskrift 1-2 fenikkel 3-4 fedd med hvitløk 2 ts sennepsfrø 1 chili

SÅ ER DET FREDAG IGJEN OG VI SKAL JO HA EN LITEN BIT MED MUNNGODT FØR MIDDAG

Bilde
VI SKAL JO SETTE OSS NED FOR Å SNAKKE LITT OG FOR Å SENKE SKULDRENE. KANSKJE VI FINNER FRAM NOE MUSIKK I dag har jeg ikke forberedt noe strålende, men ved lunsjtider kom jeg til å tenke på den avocadoen som lå i kjøleskapet. Det ligner veldig på starten av  guacamole, så da har jeg jo opplegget til noe godt. Legg til bildetekst  Avocado smaker jo veldig godt helt på egenhånd, sunt er det og. Bare så synd at det er vanskelig å finne noen som er passe myke og modne uten at de samtidig er begynt å bli brun. Jeg kjøper av og til avocado som blir lagt i en plastpose på kjøkkenbenken. Da er det ikke nødvendig å klemme for å kjenne om den er moden. Det er på klemmemerkene de først blir brune. Grønn og lekker Oppskrift for 4 personer 2 avocado 2 ts hakket rød chili 1/2 lime saften av 1 ss finhakket løk 2 fedd finhakket hvitløk Smak til med salt og pepper Mos avocadoen med stavmikser eller en gaffel og bland de andre ingrediensene inn. La blandingen hvile i kjøles

GULROTBRØD, DET VAR LITT MORSOMT Å PRØVE SEG PÅ

Bilde
DU VET HVIS MAN ER MED I FRIVILLIG OG HUMANITÆRT ARBEID, DA VIL DET FØR ELLER SENERE DUKKE OPP ET SPØRSMÅL OM Å SAMLE INN PENGER Det er det jo mange måter å gjøre på, vi som driver med slikt vet litt om det.  Denne gangen dreide det seg om et høstmarked som skulle samle inn penger til ei ny redningsskøyte. Et viktig og flott formål.  Et av mine bidrag til dette markedet var et par hjemmelagede brød. De ser jo riktig lekre ut Hvordan de smaker er jeg litt mer usikker på fordi de ble laget av en oppskrift jeg ikke hadde prøvd før. Oppskrift Bløtlegging 100 g hvetekli 150 g havremel 150 g lettkokt havregryn 50 solsikkekjerner 3,5 dl vann 10 g salt 600 g hvetemel 150 g revet gulrot 4 dl melk 1/2 pk gjær vann til pensling Bland de tørre ingrediensene med vann og la stå i 30 min, bland resten av ingrediensene inn og start eltingen, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Start maskinen på lav fart og øk etterhvert. Sjekk at deigen etterhvert får det som kan kalles