Innlegg

Viser innlegg fra august 8, 2010

DEN FØRSTE DAGEN I RESTEN AV VÅRT LIV

Bilde
DA GÅR VI VOKSNE OVER TIL ROSA MUSSERENDE Huset er tomt, det  siste barnebarnet ble hentet av en lengtene pappa. Akkurat nå kjenner jeg at jeg tar litt ferie fra kjøkkenet. Da kan det jo bli tid for kultur utenfor hjemmet, og kanskje en liten ferietur for bare godt voksne. Vi hadde nesten glemt at vi og hadde et liv. Det starter nå.  V i kan jo allikevel unne oss å  klikke på ei oppskrift her

GREEN GARLIC CHILI CHICKEN

Bilde
HOT STUFF Green garlic chili Chicken For 4 personer 800 g benfri kylling 1 ss salt (1 ts) 1 ss hvitvinseddik (½) 4-6 fedd hvitløk 6 stk grønn chili (3-4) 1 ss garma marsala 10 gr fersk koriander 2 ss yoghurt naturell Kutt kyllingen i ønsket størrelse el bruk kyllingfileter. Ha salt og eddik på kyllingbitene. Forsøk å presse litt vann ut fra kyllingen med hendene. Bland resten av ingrediensene i en blender og lag en pasta. Fordel denne pastaen på kyllingstykkene, og mariner i 6-8 t. Stek kyllingen i 20-25 min i ca 220 C°. Jeg helt forelsket i denne retten. Første gang jeg laget den ble den bare marinert i 3t. Det var sterkt nok for oss, men den kan jo godt tåle mer hvis man er hardfør nok. Serverte den med ris, nan og friske skav av gulrot agurk og rødløk og det var det. Skav gulerot og agurk på langs+ tynne ringer av løk. Frisker veldig godt opp. Yoghurt naturell med fersk hakket koriander er og en deilig og kjølende tilbehør til retter som er så hot som denne. En

BASILIKUMSORBÉ

Bilde
Veldig enkelt 3-4 personer 2 dl vann 1 dl sukker 1 potte basilikum 50 gr sukker ½ sitron 2 egghviter 4 ss sukker 100 gr bringebær Mynteblader Kok vann og sukker opp, rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl før du kjører sukkerlaken med all basilikumen med stavmikser el. kjøkkenmølle. Klem i sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Pisk eggehvitene stive, la basilikumblandingen renne i mens du pisker. Frys blandingen rør godt rundt et par ganger under frysingen Kjør den med stavmikser el. kjøkkenmølle raskt før servering. Form til kuler til servering Serveringstips: Bringebærsaus: 100 gr. bær med 50 gr sukker til en tykk saus med mølla eller stavmikseren. Denne er hele familiens favoritt, men utelat ikke bringebæra, det er kombinasjonen basilikum /bringebær som er sksepsjonell.

BASILIKUMSORBET

Bilde
HELT TIL SLUTT SPISTE VI DESSERT En lekker basilikumsorbet dandert sammen med ei kule vaniljeis, rørt bringebær og pyntet med en av havrekjeksene fra forrige uke og et mynteblad på toppen. Det smaker helt utrolig godt. Nam-nam Det har vært en minneverdig sommer, på kjøkkenet , ved spiseplassene våre og i hagen.  BASILIKUMSORBÉ 3-4 personer 2 dl vann 1 dl sukker 1 potte basilikum 50 gr sukker ½ sitron 100 gr bringebær Kok vann og sukker opp, rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl før du kjører sukkerlaken med all basilikumen med stavmikser el. kjøkkenmølle. Klem i sitronsaft til du synes den er passe syrlig. Frys den. Kjør den med stavmikser el. kjøkkenmølle raskt før servering. Serveringstips: Bringebærsaus: 100 gr. bær med 50 gr sukker til en tykk saus med mølla eller stavmikseren. Klikk her for flere desserter.

DET VAR DEN INDISKE GREEN GARLIK KYLLINGEN

Bilde
EN VELLYKKET MIDDAG De yngste syntes den var for sterk, vi voksne ble litt varme i toppen, men alle likte smaken. Enkel å lage, alt arbeidet ligger i forberedelsene.  Green Garlik Chicken For 4 personer 800 g befri kylling 1 ss salt 1 ss hvitvinseddik 4-6 fedd hvitløk 6 stk grønn chili 1 ss gara masala 10 gr fersk koriander 2 ss yoghurt naturell Kutt kyllingen i ønsket størrelse. Ha salt og eddik på kyllingbitene. Forsøk å presse litt vann ut fra kyllingen med hendene. Bland resten av ingrediensene i en blender. Fordel denne pastaen på kyllingstykkene, og mariner i 6-8 t. Stek kyllingen i 20-25 min i ca 220 C°. Denne ble jeg helt forelsket i. Den ble marinert i bare 3t. Det var sterkt nok for oss, men den kan godt tåle mer.Du avgjør styrken etter hvor lenge den ligger i salt og eddik Serverte den med ris, nan og friske skav av gulrot, agurk og rødløk og det var det. En av mine favoritter. Oppskrift fra A-magasinet. Den første inder som slo seg ned og sta

STEKE VAFLER OM SOMMEREN, JA, HVA GJØR MAN IKKE FOR

Bilde
BARNEBARN Hvor ofte får jeg muligheten til å servere søte, gode vafler med sukker og syltetøy til barnebarna til lunsj? Legg til bildetekst Altfor skjeldent spør du meg. Litt egg, litt sukker, smør, mel, melk i skjønn forening og så et og annet for å lage sin egen vri. verre er det ikke. Alle har sin egen oppskrift.

AVREISEDAG

Bilde
JAMMEN KLARTE DE DET En smootie og så var de klar for en treningsrunde i skogen i dag igjen. De unge. Ok, ok kall det 40 årskrise el. hva du vil, sunt er det, og nye smaker er kommet i kjølvannet. Smootien har bevist sin plass på kjøkkenet og i mors tilværelsen forøvrig. Sannsynligvis kommet for å bli. Jeg får tenke litt på hva jeg vil ha i den. Legg til bildetekst Denne gangen ble det vannmelon, uvanlig, men godt. Oppskrift 200 g vannmelon fryst i biter 2 dl fruktyoghurt med jordbær ½ stk banan Skjær vannmelonen i mindre biter og fjern steinene. Frys vannmelonbitene i en time. Kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin til alt får en jevn konsistens. Så var de bare å drikke da. Klikk her for flere drikker

EN DEILIG SOMMER

Bilde
MED GODE OPPLEVELSER Spisekroken "Family dining" gode og hyggelige samtaler og måltider rundt dette bordet.Svigermors gamle hjemmeheklede pledd har fått en renessanse til nytte og hygge. Vi håper at høsten kan gi oss flere rundt stunder dette eller andre bord.

FROKOST FOR DE UTVALGTE

Bilde
TO SOMMERVARME JENTER                                                        Småtrøtte jenter sløver foran morratv hos mormor. Ingen foreldre i sikte, da slår mannen i huset til. Han fikser en annerledes frokost. En frokost med små biter av brød, rikelig med syltetøy av nyplukket jordbær, frukt skåret i små biter og blomstrete servietter. Er det mulig de føler seg litt priviligert og høyt hevet over havregryn og leverpostei? Ikke forstyrr sa de

LINSESUPPE

Bilde
HARIRA Jeg bruker helst linser og bønner som ikke trenger bløtlegging, men enhver gjør som man vil. Det blir ingen forskjell i Ser godt ut ikke sant? Oppskrift og fremgangsmåte 1 1/2 l hønsekraft fra egen kraft eller buljong 1 pakke linser helles oppi,  2 hele finhakkede løk(rød el vanlig) 2 ss finhakket fersk persille 1 finhakket chili 2 fedd finhakket hvitløk 2 bokser hakkede tomater Dette reduseres(koker inn) ca 1 time  Du kan og ha i  1 boks kikerter og  2 -3 kuttet ferdigstekte kyllingfileter, det hele gies et nytt oppkok til ertene er varme, skal ikke koke i stykker. smak til med salt og pepper. Dryss 2-3 ss fersk hakket koriander og persille over hver tallerken når du serverer. Baconterninger gir en veldig god smak, istedet for kylling, chorizo pølse eller annen grov, sterk pølse gir en hel middag. Ikke vær redd for hvitløk og chili, det gir bare en behagelig varme, tar du med alt så får du og ei strålende suppe. Klikk her for flere supper

VARM SUPPE OM SOMMEREN?

Bilde
DET TRENGS DET OG MED DE TEMPERATURENE VI HAR HATT HITTIL I ÅR VARM OG PROTEINRIK SUPPE Linsesuppe er velsmakende, noe alle liker, full av næring, lett å lage, passer altså utmerket inn på mitt kjøkken. OPPSKRIFT 1 1/2 l hønsekraft fra egen kraft eller buljong 1 pakke linser helles oppi, 2 hele finhakkete løk(rød el vanlig) 2 ss finhakket fersk persille 1 finhakket chili(kan utelates) 2 fedd finhakket hvitløk 2 bokser hakkede tomater(kan utelates) Dette reduseres(koker inn) ca 1 time  Du kan og ha i  1 boks kikerter og  2 -3 kuttet ferdigstekte kyllingfileter, det hele gies et nytt oppkok til ertene er varme, skal ikke koke i stykker. smak til med salt og pepper. Dryss 2-3 ss fersk hakket koriander og persille over hver tallerken når du serverer. TIPS Baconterninger gir en veldig god smak, istedet for kylling, chorizo pølse eller annen grov, sterk pølse gir en hel middag. Tar du med alt jeg har satt i kan utelates på , så får du ei strålende suppe. Ti

AVSLUTNING PÅ BESØKET

Bilde
OG VI DEKKER TIL FEST TAPAS Det ble en flott fest, , rosa sprudlevin og fingermat av forskjellig slag. Det blir ikke stort bedre.

IROEN OG FREDEN

Bilde
Noen bader Vi kan jo kose oss med en kopp te og ei bok. VAR DET EI GOD BOK TRO?

AV OG TIL

Bilde
MANDAGMORRABLUES Den kan slå til når som helst, trenger ikke være mandag. Når selskapslivet har ebbet ut, så blir man gjerne sittende litt fortapt igjen. Takk og pris at avreisen for resten av familien går litt i etapper. En liten skjønnhet i bedet Det er ennå vakre ting å glede seg over i hagen

SOMMERIDYLL

Bilde
VI HAR MANGE GODE MINNER Det er så mange fine blomster i denne verden. Georginer kan være overveldende 

GLEDER HAN SEG TRO?

Bilde
Når man er 6 år så må man minst ha 2 selskap, et for familie og ett for venner. I år blir familie her og det er et stort selskap, vi blir 14 stk. PUHH!!! Kanskje vi skal ha et før og etter bilde av mormor? NEI,NEI , den ideen var dårlig. fØRSTERETT TIL Å SLIKKE BOLLEN

SJOKOLADEKAKE MED APPELSIN

Bilde
  SUPER TIL BARNESELSKAP MED VOKSNE, ALLE LIKER DENNE, SELV KOKKEN Den er utrolig enkel å lage, det blir mye av den. Den mest smakfulle av alle sjokoladekakeoppskriftene jeg har.  Den har vært dratt med på utallige avslutninger på skole og fritid.  Den er og skattet hjemme av alle som har vært barn her. Restene etter et selskap forteller sin egen historie Det ble ikke mye igjen til lagring nei. Oppskrift 3 egg 250 gr marg 4 ½ dl sukker 6 dl hv.mel 3 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 3 ss kakao 4 - 5 ss appelsinmarmelade 2 ½ dl melk Pisk eggedosis og smelt og avkjøl marg, ha i eggedosis Bland det tørre, haes vekselvis med melk og app. .marm Stekes i langpanne midt i ovnen 180 c i ca 20 – 30 min FYLLET 125 gr. marg 300 gr. melis 100 gr kokesjokolade 2 ts. vaniljesukker 4 ts pulverkaffe el. Vanlig Kaffe Smelt sjokoladen i smøret, bland i siktet melis og vaniljesukker, tilsett kaffe, så mye kaffe at glasuren blir glatt og får den konsistens du øns