Innlegg

Viser innlegg fra september 19, 2010

UKA SOM GIKK

Bilde
HAGEHJELPER Je travaille Et av de mange barnebarna. Han her er en kommende vaktmester, når han ikke er redd for lyden av gressklipperen lengere.

SOPPTUR

Bilde
SLIK KAN MAN OG HA DET En liten fransk sopp Når vi tar en tur i Vestmarka for å se etter kantareller. Matpakkespising er jo det viktigste

LØKKOMPOTT SOM TILBEHØR TIL SVIN

Bilde
JADA, JEG VET JEG HAR HATT OPPSKRIFTER OM LØK-KOMPOTT PÅ BLOGGEN TILDLIGERE. Men siden løk og epler er veldig sunt, veldig smakfullt, løk er billig og det er så lett å lage noe godt av løk. Derfor holder jeg på.  Første gangen jeg laget denne kompotten var det som tilbehør til andebryst. Andebryst er jo ikke hverdagsmat, så jeg har prøvd det ut som tilbehør til svinekoteletter, kjøttkaker(uten brun saus) og lammekoteletter. Det smakte godt sammen med alle disse, men til svinekottelettene var det der denne kompotten gjorde seg best.  Har også tenkt at dette er utmerket som ribbetilbehør. Det hender jo at man ønsker å ha ribbe utenom juleaften og tradisjonene med saus og surkål. Da anbefaler jeg å prøve dette. Som du ser blir løken litt blass i farven, men hva gjør nå det? Dette smakte friskt og godt. Oppskrift for 4 personer 1-2 ss smør 2 rødløk 2 grønne epler 1-2 ss sukker 1/2 dl eplejuice salt/pepper Fres løken i smøret et par minutter og tilsett eplebitene. La

MOUSSE ER DEILIG, DEILIG, MEN FARLIG, FARLIG.

Bilde
Det er ikke så ofte jeg lager dessert,   men nå fant jeg oppskrift på en lekker mousse i et ukeblad. Den er nå behørig testet av smakspanelet som også har avgitt sin dom.   Limemousse Oppskrift 0,5 ss revet limeskall 1,5 dl limejuice 1,5 dl sukker 3 store egg 75 gr smør i biter 2 dl fløte kjøleskapskald Visp sammen skall, juice og egg ha i en kjele. Tilsett smør og kok på medium varme. Rør hele tiden til den begynner å tykne, ca 5 min. Klem dette gjennom en sikt, og avkjøl for i isbad mens du hele tiden rører igjen i ca 5 min. Pisk kremen stiv og brett og bland den forsiktig inn. Fyll glassene og sett kjølig. Dette kan gjøres i opptil 12 t. i forkant. Her er en til mens jeg er i farta. Oppskrift 2 pl geleatin 2 lime 100 gr hvit sjokolade 2 dl kremfløte 3 egg 1/2 dl sukker Legg geleatinen til bløt i kaldt vann. Riv skallet av limene, og pressut saften av 1 , kanskje 2 i en kasserolle, klem ut vannet av platene og smelt i limesaften. Sett til side. S