Innlegg

Viser innlegg fra februar 8, 2015

DE SMÅ TEGN

Bilde
Det er omtrent nå det begynner, suget, suget etter mild luft, svulmende knopper, grønne spirer, kort sagt våren. Jeg jakter i skogen, uten særlig utbytte, jeg jakter i fjæra, der finnes iallefall en anelse med dufter, fugler og lys som vekker optimisme. Jeg tar og jaktrunder i hagen. Jammen var der litt å se. Ikke mye, men nok til at jeg blir som lerka:" då trur ho på vår med ein einaste gong" Vinterrose Den utrolige Hellebourus, De mest slitte blomstene har stått helt siden i november.  Hva den blomsten tåler.... Tenk at dette underet skjer under snøen, den bare venter på et streif av sol. Pur lykke for meg. Se det lille sneglehuset  Håper den snegla er død, trenger ikke flere som spiser planter, men det er vel å vente for mye. Naturen går sin gang og sneglene med den. Snøklokkene er i det minste klar for å springe ut, de er vakre selv nå. Denne Helleborusen har burgunder blomster. Den blomstrer senere, uti mars. Som dere ser knoppene har gjor

KYLLINGRULADE

Bilde
ELLER FYLT KYLLINGBRYST ER EN  UTROLIG GOD MÅTE Å FÅ NY SMAK OG VRI PÅ KYLLINGBRYST. De blir ellers fort tørr og smakløs, men på denne måten får de litt nytt liv. Det er jo slik at som så ofte, skal man ha mat som smaker godt, så tar det litt tid. Min erfaring er at når du er spesielt motivert, så kan det være ganske gøy å bruke et par timer på matlaging, men det er jo en hobby, så for meg må det være gledesfylt.  klar til koking Til 2 personer brukte jeg: 2 små kyllingfileter 1 kyllinglår evt  ca 50-60 g kyllingkjøttdeig 2 store ss nøytral kremost 2 kvister frisk estragon 1 fedd hvitløk 1-2 l kyllingbuljong Salt og pepper Plastfolie/Gladpack Filetene ble lagt mellom to ark av plastfolie og banket så flat som mulig uten at du knuser dem helt. De skal kunne rulles etterpå. Fjern skinnet av låret og ben det ut. Så kuttet jeg kjøttet så fint jeg klarte og brukte stavmikseren for å få det mer finmalt og spedde med litt salt og litt vann. Det er kanskje lurere