Innlegg

Viser innlegg fra august 22, 2010

SVINEFILET A LA ANNE-GRETHE

Bilde
HAR AV OG TIL TENKT AT DEN ENKLE SVINEFILETEN ER KJEDELIG OG VELDIG AVHENGIG AV TILBEHØRET Skjær i skiver og server Har prøvd mange forslag for å gjøre den mere spennende i smaken, men i dag fikk jeg en av de bedre ideene til smaksvariasjon. OPPSKRIFT 1 hel svinefilet 1 ss kapers frisk timian 2 fedd hvitløk tørkete tomater  Finhakk og mos dette så godt du kan, nesten til en pasta.  Splitt fileten med et dypt snitt slik at den åpner seg, men ikke deles helt.  Legg kapers, timi an/hvitløkpasta, inni i hele lengden, brett sammen og surr med bomullstråd, som ei pølse Brun litt i stekepanne, legg i ildfastform i stekeovn 180 C i 15-20 min. Litt avhengig av hvor  lenge  du bruner i panne først. Jeg liker at den er godt brun, men det er ei smakssak. Hva serverer jeg denne med? Denne gangen litt kapers, persille og sitron i stekefettet. Pommes frites eller stekte poteter med glasert fenikkel til smakte kjempegodt.  Klikk her for mer svinkjøtt

SE HVA JEG FANT PÅ TUR

Bilde
SOMMEREN ER JO IKKE HELT OVER Reinfann Forvillet rosa rugrosa Disse fant jeg langs veikanten på stien vi gikk.Rosa rugrosa el. Rynkerose, nyperose med både nyper og roser på samme grein. Så tilslutt den dekorative Reinfann. Så stolt og synlig i høstens flora.

SESONGSTART

Bilde
DAMENE GÅR OG GÅR Ok, vi får være så ærlige at vi innrømmer at det blir litt prat og. Så tidlig på sensommeren hadde vi håpet på et bad, i stedet ble det styrtregn og torden. Heldigvis var det en deilig hyttevegg med nystekte vafler, syltetøy og rømme. Blir ikke mye bedre enn dette....

SANGØVELSEN

Bilde
NÅ ER JEG IGANG Den ukentlige kulturen, Kurbadet i Sandefjord, vi øver og terper og hygger oss. Av og til er det jo veldig lite hyggelig og strevsomt. Uansett så blir det vakker sang av det. og mange flotte arrangementer utover høsten.

GRAVET FISK IDAG

Bilde
DYPDYKK I FRYSEBOKSEN Det har vært flittig aktivitet der i sommer. Etter at vi av- iset skapet i slutten av juni, skulle man tro det var greit ennå ei stund. Dessverre er det ikke helt sånn, det er jobben som bare må taes, om igjen og om igjen. Graving av laks eller ørret ser forresten slik ut. To til tre døgn i kjøleskap under press. Snu morgen og kveld. Dill i potte Ferdig krydret Klar med press

MIRAKLER I HAGEN

Bilde
REMORTERENDE ROSER Det er et av hagelivets store mirakler. Tenk at når alt virker som det er over og høsten er på vei, så slår disse ellers så skjøre rosene til og gleder oss med et nytt flor. Austinrosene Graham Thomas, Gertrud Jekyll og Pilgrim kommer og på nytt besøk etterhvert. Vent og se.

SLIK SÅ DET UT

Bilde
ELEMENTER FRA HER OG DER Minner fra en annen tid De lyser opp og er veldig flotte disse teppene etter svigermor. Varme og gode er de og en kjølig sensommerkveld.

JEG PRØVER TARTE TATIN I ALL BESKJEDENHET

Bilde
EN GAMMEL BEKJENT TATT FRAM FRA GLEMSELEN Det kan man jo gjøre selv om været og utelivet er så som så. Lynene flerrer, tordenen ruller, småunger blir skremt vettløs og skriker i gata og regnet høljer ned.  Gressplenen som skulle klippes, nå må vi vel låne traktor og siloplass etter hvert Har gravet en ny runde med ørret. Godt å ha til middager el lunsj. Så har jeg lest i boka mi, ryddet et kleskap, så nå tenker jeg det er på tide å lage litt mat. karamelliserte epler, nam for en smak!! Med en liten svakhet for fransk mat så må jeg tilstå Tarte Tartin er den beste epledesserten jeg vet. TARTE TATIN Oppskrift 1 egg  100 gr smør 3 ss sukker 0,25 dl calvados 10 stk epler Tertebunn 150 gr hvetemel 100 gr sukker  125 gr kjøleskapkaldt smør i terninger 1 klype salt   1. Kjør mel, smør og sukker og salt sammen på lav hastighet i en kjøkkenmaskin. Når det har blandet seg, tilsett egget under omrøring. La maskinen gå til alt er nesten helt blandet. Massen skal v

SOMMEREN I ÅR

Bilde
Tilbake fra ferietur i Bergen, full av virketrang for hage og hjem. I GAMLE DAGER for ca 1-2 år siden, da var det sommer, selv etter 10 aug. Ikke sånn nå. Får ikke engang klippt plenen, den tørker ikke opp mellom regnskyllene. Plommer stekt/kokt i rosmarin/sitronsirup Nydelig!!