Innlegg

Viser innlegg fra desember 16, 2018

DET STORE SPØRSMÅLER ER, HAR JEG TID TIL BLOGGEN RETT FØR JUL?

Bilde
MEN NÅ HANDLER DET JO OM DEN ALLESTEDS NÆRVÆRENDE RIBBA. ET NYTT SPØRSMÅL ER, ORKER JEG MER RIBBE? Veldig mange oss har spist ribbe både 1, 2 og 3 gange i oppløpet til jul. Det er som om vi har mistet all tilbakeholdenhet eller sans for den forventningen som ligger i å vente. Joda jeg vet det, jeg er selv blant dem som er litt lei allerede.  Men nå er allerede ribba lagt på saltseng og vi kjører det tradisjonelle løpet allikevel. Dette er første trinn,  Dette tar minst to døgn. Har snakket med andre som er god på å lage mat, som mener tre døgn.  Min fremgangsmåte har jeg lært av vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig.  Fremgangsmåten raskt fortalt: Skyll av overflødig salt. Den saltsmaken du trenger har nå trengt inn i kjøttet. Damp svoren: Ribba i langpanna med svoren ned, hell 3-4 dl vann i langpanna, dekk det hele med folie. Inn i forvarmet ovn ca 180C i 20-30 min. Ta det hele ut og snu ribba, varm opp ovnen til 200 C og sett ribba inn i ovnen.  Ribba kan nå stå helt