Innlegg

Viser innlegg fra desember 26, 2010

PANNACOTTA AV MULTER, MULTE CONSOMME OG BASILIKUMGELE

Bilde
DET ER RENE SVENNESTYKKE MED MASSE PLANLEGGING Det må til for å få et så fint resultat. Smakte nydelig gjorde det og. Ingen savnet multekrem etter ribba i år. Multepanacotta med multeconsomme, basilikumgele og krumkakekjeks som var en ny oppfinnelse. OPPSKRIFT MULTEPANNACOTTA 4 dl fløte 3 dl melk 1 vaniljestang 80 gr sukker 5-6 plater gelatin 1 dl multepuree Multepureen bør klemmes gjennom ei sikt for å få bort de små frøene først.  Kok alt forsiktig i 5 min. Bløt gelatinen imens i kaldt vann, ta den opp og klem ut vannet, rør det så inn i den varme fløte melkeblandingen. Hell dette i porsjonsformer, kan stå minst et døgn i kjøleskap.  Basiliumsgele   1 bunt basilikum 3 dl vann 100 g sukker 3 plater gelatin Sitron • Bløt gelatinen i 10 min • Kok opp sukker og vann, avkjøl og kjør med blender til irrgrønn suppe • Sil, ha i smeltet gelatin, smak til med sitron • Hell i form sett kald, kutt i terninger ved servering.  En god smakskombinasjon som fremhever og

4 juledag og julematlei?

Bilde
JA,  DET KAN DU VEL TENKE DEG Indisk nede i gata smakte helt fortreffelig. Når jeg får avslutte kvelden med å se "Det suser i sivet" sammen med "det litje kjære bane", også kalt Hedda, da vet du at jeg var fornøyd. Deilig med kveldstur på skøyter

HJEMMELAGET SYLTERULL AV SVINEBUKLISTE

Bilde
HENGER DEN DÅRLIG SAMMEN, SA DU? LITT LITE GELEATINPULVER Litt mere geleatinpulver kanskje? Noen steder er hodesylte eller sylteflesk en viktig tradisjon til jul. For meg er det sylterull som gjelder. Den må vi ha på bordet til julelunsjen 1. juledag. Den er og mye enklere å lage. Oppskrift 1 bukliste av svin gelatinpulver allehånde muskatnøtt ingefær nellik salt pepper Buklisten deles slik at den henger sammen i ene enden. Bland de malte krydderne, dryss krydderet over hele kjøttstykket, deretter drysser du gelatinpulver over før du begynner å rulle det hele sammen som en enkel rull, du avslutter med den delen som har svor på. Så knytter man bomullstråd rundt slik at sylta holder sammen mens den koker. Stram tråden godt. Fyll gryta slik at vannet dekker kjøttet. Ha i vannet 1 ts sukker, 4-5 ss salt og en dash nellikspiker. Kok i 1½-til 2 t alt etter størrelsen på rullen, legg rullen i syltepresse til den kjølner, helst over natta. Denne serveres til brød

ROMJULSDRØM ER SÅ MANGT

Bilde
DEN STILLE ETTERMIDDAGSKAFFEN  som voksne mennesker i tidligere tider koste seg med. Den gir grobunn for fordypende samtaler, og å komme hverandre nærmere. Ren skjær kos er heller ikke å forakte. Men småkaker og søt dessertvin eller likør er et must. Du må og bruke ditt fineste servise, det du har arvet av bestemor og som ikke er mulig å bruke ellers i vår tid. Har du noen gamle håndbroderte, eller heklete duker så er det helt på sin plass å bruke dem her.  Jeg liker dette engang i blant.