Innlegg

Viser innlegg fra mars 19, 2017

ENDELIG ER JEG PÅ TUR IGJEN

Bilde
DET HAR VÆRT EN LANG VINTER MED SMERTER OG PLAGER BÅDE HER OG DER. STILLESITTING OG INNELIV. Desto bedre kjennes det ut å komme ut under guds frie himmel og i den friske vårlufta. Selvsagt går turen til kysten og kyststien, og selvsagt er det den faste vennegjengensom slår til. Det er alltid noen som har andre oppdrag og som mangler, men vi går og går likevel. Som du ser av bildet nedenunder så sliter vi med motbakke, vanskelig terreng, høyt tempo og hard disiplin. Men brune blir vi Det er alltid et kafebesøk i enden av denne "utmattende " turen vår. Nei, det skinner vel tydelig igjennom at får vi lyttet til fuglesang, bølgeskvulp og mer eller mindre vågale vitser, så er vi såre fornøyde. Det er ikke helt klart hva som er viktigst med disse turene våre, Den fysiske fostringa, den mentale helsa eller rekesmørbrød på Nevlunghavn Bakeri. Tenker vi tar alle tre. Enkelte ganger har turene våre innslag av uvanlige hendelser. På vei utover stranda så vi en mann som

ENDA EN VENNINNELUNSJ

Bilde
OG DA ER DET INGEN ULEMPE AT DET BLE EN VELDIG FRISK GOD TUR I BØKESKOGEN FØRST Bøkeskogen er det alltid tilstedeværende turalternativet. Den er så lett å gå i og gir så mange muligheter til variasjon og rekreasjon. Det har vært ganger jeg har gått en tur i bøkeskogen mens jeg tenkte på hvor jeg skulle gå på tur. Og så var den turen gjort. Det kom jo både egg og glass på bordet etter hvert   Oppskrift på lunsj for 2 eller flere 1 kjøkkenbord   kopper og fat til alle deltakere glass varme rundstykker brød hjemmelaget syltetøy(kjøpt går bra) ost litt fisk eller kjøttpålegg 1 egg til hver smør 1 kanne te salt til eggene suketter Kjøkkenbordet er kjøpt brukt(tror egentlig jeg fikk det)Pusset og malt flere ganger. Denne gangen er fargen så feil at det blir dekket til. Frokostservise eller det som er igjen av det er blått og hvit og litt søtt. Glass fra IKEA, rundstykkene fra Hatting, brød fra Nevlunghavn Bakeri. Solbær og eplesyltetøy fra hagen, Norvegia fr

SANDEFJORDSMØR ER LEKKERT TIL FISK

Bilde
ENTEN DEN ER SALT ELLER FERSK, ENTEN DEN ER STEKT ELLER KOKT, GODT ER DET Det er av og til at de mest selvsagte ting ramler borte fra planleggingen. Det er som om de faller liksom bare utenom og blir ikke lagt merke til. Denne sausen er en av de selvsagte, åpenbare matrettene jeg skulle ha husket å skrive om for mange år siden. Det handler om hvor jeg bor og hvor ofte denne sausen blir nevnt i mitt nærvær. Sandefjordsmør har en stor stjerne her i Søndre Vestfold og sikkert langt utenfor og. Denne sausen har liksom alt. Utseende, konsistens, smak og enkelhet, en saus kan ikke be om mer....I grunnen hadde jeg vært glad til om det var meg som fikk en sånn attest. mmmm Oppskrift SANDEFJORDSMØR 2 dl fløte/melk 150 gr smør 1/2 sitron saften av 1 ss hakket persille eller gressløk salt og pepper Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over. Slå varmen ned på svak varme og vi

DET ER VEL PÅ TIDE MED EN FISKEMIDDAG IGJEN?

Bilde
DENNE ER MED KLIPPFISK SÅ DEN HEVER SEG KANSKJE LITT OVER EN VANLIG FISKEMIDDAG. Ikke vet jeg, men det kommer vel litt an på hvor du bor og hvilken råstoffer du har tilgang på. En vellykket tur til Nord-Vestlandet tidligere i vinter, gjorde meg til en lykkelig eier av flere kilo med klippfisk av beste kvalitet, rimelig var den og. Den har nå hvilt i fryseboksen noen uker og når lysten på fisk dukker opp, dukker jeg inn i frysen på jakt etter godbiter. Det forrige klippfisk måltidet var et forsøk på å gjenskape et restaurant-måltid av beste merke. Denne gangen hadde jeg lyst til å gjøre det litt enklere, derfor hentet jeg fram et av mine mest brukte kjøkkengjenstander, en ildfast form. Klippfisken var selvsagt delt opp i passe serveringsstykker før den kom i frysen. Det som er viktig med å huske med klippfisk er at den er både saltet og tørket. Den er ikke spiselig som den er. Det tar to til tre døgn fra du legger den i vann, til du kan begynne å lage et måltid av den. Hvis