Innlegg

Viser innlegg fra mars 9, 2014

FISKEGRATENG MED GRØNNKÅL

Bilde
DET ER HVERDAGSLIG, DET Fiskegrateng er allikevel ikke særlig enkel mat.  Det er en av de gamle kunster som er sjeldne og kanskje ukjente for mange i dag. Etter den store skreimiddagen min for en måneds tid siden, laget jeg grateng av restene. Dette har hvilt i fryseren helt til det passet å servere den. Veldig godt vet du Oppskrift på grateng uten mengde anvisning. Fersk el lettsaltet hvit fisk uten skinn og uten ben. Legg over i en romslig bolle. Ta vare på ca 1 dl fiskekraft.Har du ikke rester så er det bare å kjøpe frossen fisk som et supplement. Hvit tykk saus: ca 60-80 gr smør el margarin 1-2 ss hvetemel melk fiskekraft revet muskatnøtt salt og pepper Smelt margarinen og rør inn melet. Spe med fiskekraft og så mye melk du trenger for å få en fyldig saus. Hell den over i bollen med fiskebitene. Tilpass mengde saus til mengde fiskebiter.  Smak til med krydder, rør inn 1 kanskje 2 egg.  Hell fisk/sauseblanding over i ei form. Dryss med brødrasp og stek. 2

BRØD, DET TRENGER VI HVER DAG

Bilde
LA DET VÆRE SAGT, JEG ER INGEN BRØDBAKER I tidligere tider var det nok en selvfølge for meg og å bake mitt eget brød. Det var sjeldent vellykket. De ser jo fristende ut da. Derfor har jeg innhentet ei vellykket oppskrift hos ei dyktig venninne. Oppskrift på 4 brød 1 pk tørrgjær 400 gr grovt sammalt hvete 400 gr havregryn,sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner 4 ts salt 1,7 dl vann 4 ss olje  Bland det tørre godt, varm vann og olje til 37 C,. Ha blandingen i melet og rør veldig godt. Heves 1 t eller mer. Legg i godt smurte former, bakepapir er lurt å bruke Inn i stekeovnen på ca 200 C i 1 t på rist nederst i ovnen. Resultatet var saftig og veldig smakfullt. Mitt 45 år gamle kjevle funker stadig Mitt bidrag strekker seg ikke lenger enn til noen rundstykker og noen brødlefser en formiddag.  Deigen er enkel, fersk gjær og 2:1 del hvetemel:sammalt hvete.  Lefsene ble stekt på plate øverst i ovnen på 200 C. 8-10 min For flere oppskrifter klikk her .

SALATDAG IGJEN,

Bilde
FENIKKELSALAT DENNE GANGEN Jeg røper ingen hemmelighet når jeg avslører at enkelte dager i mitt ellers matelskende liv, er ren diett. Nå er dette er blitt forsket på og gitt et navn 5:2. Derfor kunne jeg med god samvittighet systematisere mine tidligere famlende forsøk og innrettet livet mitt etter dette systemet. God helse med stabilt blodsukker, lavere kolesterol og et bedre blodtrykk er gevinstene. Vektnedgang er en ekstra gevinst. Dette er en livsform jeg kan leve med. Dette koster meg lite anstrengelser, et uventet velbehag og et lite, men tydelig vekttap. I følge min lege er blodtrykket bedre, "hold fram som du stevner" sier han og. Fastedagene inneholder bare 500 kalorier for kvinner og jeg har lagt hodet i bløt for å finne oppskrifter på et måltid som fyller magen best mulig uten å gi for mye kalorier. Men husk drikk litervis, hva som helst bare det er uten kalorier. Her er et par av mine forslag: Dette var gode smaker Oppskrift for 1 person ca 50 gr