Innlegg

Viser innlegg fra oktober 18, 2015

KYLLINGVINGER ER INGEN VANLIG MAT PÅ VÅRT BORD

Bilde
https://paakjokkenet.blogspot.com/2015/09/kylling-med-smak-av-appelsin.html FOR FÅ BARN OG UNGE KANSKJE? MEN UVANLIGE HENDELSER GIR UVANLIGE LØSNINGER Det uvanlige er litt sykdom i heimen. Da tyr vi til lettvinte løsninger.  Forhistorien forklarer hvorfor det fantes kyllingvinger i frysen. Det skjedde på en av våre ekspedisjoner i det store utlandet, også kalt Svergie. Da fulgte det, ved et lite feiltakelse med en pose med kyllingvinger. De var helt ubehandlet, bare frosne. Hva gjør man med sånt?? Legger i frysen og glemmer? Det var mitt forslag. Når man ikke orker å ta store ekspedisjoner til "spiskammeret", av andre omtalt som Meny, nærbutikk. Da går man til fryseboksen, der lå de bortgjemte, bortglemte og forsmådde kyllingvingene.  Det store internettet hjalp meg videre. Med en litt uvanlig fremgangsmåte servert med ris og en uvanlig, men deilig agurksalat. Det passet godt med et glass hvitvin, skjønt øl hadde nok vært bedre. De ser jo gode ut, ikke sant. Op

SÅ VAR DET RAPPORT FRA TURIST OG ARTISTLIVET I ROMA

Bilde
VI SKJØNNER HVORFOR DEN BYEN HAR TILNAVNET "DEN EVIGE STAD" En guide sa det slik: Roma er som en vakker gammel dame som har sett og opplevd alt, hun kjeder seg, hun har kanskje sett bedre ut, men hun er fullt klar over sin betydning. Denne turisten her er i allfall betatt og forført. Roma er gammel, nedslitt, skitten og rotete, men forførerisk. Jeg er helt frelst. Santa Maria de Maggiore Den samme guiden sa om denne kirken at den er en av romas vakreste "Den er Romas perle". Bel Canto fikk synge under en kvelds-messe der fredag den 16 oktober. Det var vi stolte av, og vi gjorde ikke skam på våre vakre bunader. Oppvarmings og øvingslokalet hadde bare et gitter ut mot turiststrømmen i hovedkirkerommet. Du skulle sett den køen av turister fra hele verden som strømmet til under øvelsen for å lytte og kommentere lyden og klangen.  Det er ikke godt å vite hvorfor, men faktum er at under messa var det stappfullt. Vi tolker det til vår fordel. Ellers har r

SALTIMBOCCA A LA ROMA

Bilde
DET ER EN SJANSE  FOR AT  DEN ROMERSKE INSPIRASJONEN VIL VISE SEG TYDELIG I OPPSKRIFTENE EI STUND FRAMOVER. Det er jo nesten det viktigste på ferie, å smake på og se etter og å finne ut av maten de serverer der man er. Det synes nå jeg. Skal man klare å traske gatelangs på asfalt og kuppelstein, så må man ha gode sko og spise godt. Et par gode matideer fikk  jeg jo.  Middagen lørdag var koret på restaurantebn Antonios og vi fikk en gammel Romerske retten, Saltimbocca. De advarte og trodde kanskje den skulle være for sterk for oss, men det var bare tull. Ikke sterk i det hele tatt. Slik så den ut: Med en deilig vinsaus til Oppskrift for 4 600 gr flatbiff av kalv, kyllingfilet eller svinekjøtt 16 blad salvie Noen skiver parmaskinke (serrano) 4 ss smør( godt smør smaker litt sterkt) 1 1/2 dl tørr hvitvin 1/2 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper Skjær kjøttet i tynne skiver, ca 1 cm. Bank disse snitzlene forsiktig flate, bruk kjøttbanker eller bredsiden av en kniv. Legg 1-2