Innlegg

Viser innlegg fra juli 11, 2010

DRIVHUS

Bilde
Hagen vår tror at den er et drivhus. Høy temperatur og masse vann og høy luftfuktighet. Det er flott at noen synes denne sommeren er perfekt. Denne rosa er en Austin rose, en av de engelske gamle..Kanskje derfor ingen her husker navnet mer? Den er så spesiell i bladformen og har en sånn spennende duft,at den gjør meg svimmel og lykkelig.

KULTURELLT INITIATIV

Bilde
KULTUR FORENING I SANDFJOR HVOR VI ER MEDLEMMER OG HJELPEMANNSKAP MI DTÅSEN SANDEFJORD DET FERDIGE RESULTAT KLAR TIL INNSATS I kveld, med pastasalaten i picknick kurven. Denne er ekstra god synes jeg. Nå blir det musikk i sommernatten.

REGNVÆR, SOL, REGNVÆR, SOL....

Bilde
DEN NORSKE SOMMEREN ER SOM DEN NORSKE SOMMEREN ER Men vi holder ut, regn eller sol, jordbæra må i hus. Selv med en så liten åker at selve ordet åker er misvisende, så må vi plukke fortløpende. Siden vinterbehovet er dekket; kjøpebær ligger i frysen, så blir egenproduserte kun til spising. Det har vært et problem i år, mor med allergi og stort ubehag etter inntak av jordbær og få feriegjester, et stort ansvar blir liggende hos far i huset: Spis jordbæra dine sjøl! I sannhetens navn, det har ikke vært et problem. Kanskje vi heller skal si endel av husfarens sommerlykke?

FORTSATT FISK I FORM

Bilde
I mitt kjøleskap hadde jeg vårløk, den passet fint å finhakke. I stedet for hvitsaus pisket jeg et egg lett sammen hadde i ca 1-11/2 dl lettrømme, salt og pepper, og helte over fisk og grønnsaker. Strø brødsmuler over før du steker. Luksus er å blande Parmesan i brødsmulene. Mmmm.. Servert med kokte poteter og broccoli smakte det himmelsk. Tid i stekeovnen er vanskelig å beregne, den avhenger av tykkelsen på fisken.

FISK I FORM, DEN LIGNER LITT PÅ EN GRATENG.

Bilde
MEN JEG ER PÅ VEI VIDERE DET FØRSTE TEGNET ER Å INNFØRE FENIKKEL Det har vært vanskelig for meg å komme ut av "tradisjonsgrytahennarmor" når vi snakker om fisk. Dessuten er det vanskelig å finne en oppskrift på fisk i gryter, form eller supper som ikke er nedsausa i tomatsaus el. tomatpure som med Bacalao, eller nesten ikke eksisterende. Etter min mening har fersk fisk en mild og ofte søtlig smak. Allerede her skjønner du at Bacalao er et hederlig unntak. Jeg er veldig glad i den naturlige fiskesmaken. Mindre glad i koblingen tomater/fisk. Den enkle årsaken til det er at matvareintoleranse styrer en del av mine matvalg, tomater er altså en av matvarene som velges bort. Jeg har i allefall lett etter oppskrifter der fersk el.frossen(hvit) fisk kan komme til sin rett og fungere i hverdagen i mitt hjem. Fenikkel er frisk og anisaktig, super til fisk Så kommer vi til det ferdige resultatet, det ser slik ut: En kvist rosmarin skader ikke. Oppskrift 4

WISTERIA LANE

Bilde
DETTE REGNER JEG SOM FORSØK NR 1 Slik ser den ut her Slik så den ut i Frankrike Et av de mindre vellykkede prosjekter i min hage, Blåregn eller wisteria. Den brune stilken, ikke helt det jeg hadde forestillt meg.... Det ender med at jeg flytter hele planten et annet sted, det kan gå så langt at jeg kaster og kjøper ny. Vi satser på kultur da i stedet. Sandefjord og Midtåsen, vi skal yte vår skjerv som billettører ettermiddag.

REGNSOMMER

Bilde
ENERGIEN BLIR BORTE Det ser litt ut til at det er det vi har i år, regnsommer. Mister litt farta og energien i trykkende torden og regnvær. Tenker ikke matlaging i det hele tatt. RIDDERSPORER Måtte ut å binde opp riddersporene, de likte regnet dårlig og begynte å lene seg faretruende. ROSENE tåler ikke mye regn, så mister de litt av sjarmen. Minner om klissvåte ballkjolekledte damer med strålende frisyrer som henger og sminke rennende... som ellers i livet noen klarer seg bedre enn andre.

RIPS TIL PAVLOVA

Bilde
DEN HETER JO ALTSÅ PAVLOVA, MEN DA BØR MAN IKKE TØYSE MED RIPS. Men siden jeg har tenkt på rips i hele dag, kan resultatet blir en sabla god dessert. Marengsbunn med rips over og vaniljeis eller kanskje vaniljesaus. Det vil tiden vise, men sabla godt blir det. OPPSKRIFT PÅ MARENGSBUNN 4 stk eggehvite ¼ ts salt 250 g sukker 2 ts maisstivelse (maizena) 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik Jeg steker dette på under 100 C i ca 2 t, da blir den ikke så brun, men hvit og fluffy og sprø.

UKESTART

Bilde
HVER MANDAG STARTER JEG MED EN TIME MED KONDISJON OG STYRKE Bruker treningssenteret rett borti gata her. Resten av uka blir så mye bedre da. Gjemt inni buskene der står den selvutnevnte sjefen for ripsplukkingen. Legg til bildetekst Se så lekre klaser Legg til bildetekst Ripsene er modne, hva skal jeg finne på med dem? Hva med en pavlova med rips?? De må i alle fall plukkes først.  Solen skinner, hagen er vakker og lunsjtid nærmer seg. Det tilbakevendende spørsmål: minst mulig karbo og kalorier med mest mulig smak. Har lam tilovers fra i går og lurer på om det kan brukes til noe. Nå må jeg i tenkeboksen....

SALSA TIL LAM?

Bilde
Hvis kokte gulrøtter begynner å kjede deg, så har jeg et forslag: Mangoen  lyser i høstmørket Hva med en salsa av mango, avocado og chili? Tilsett vårløk og agurk, og kutt i små terninger, krydre med salt og pepper, hell tilslutt olje av beste sort over. Lagre i kjøleskap i noen timer, det smaker friskt, sterkt og deilig.

SØNDAGSFROKOST FOR TO

Bilde
Masse god kaffe må til og masse god tid Det trenger ikke være så vanskelig, enkelt og greit, nyvarmede rundstykker, bløtkokte egg, hjemmegravet ørret, ost og syltetøy. Stemninga derimot, den er viktig. Dessverre tok sommerfloingen oss etter en times tid.