Innlegg

Viser innlegg fra desember 8, 2013

TILSLØRTE BONDEPIKER

Bilde
ER EN TRADISJONSRIK, FRISK OG SMAKFULL DESSERT. Når jeg lager selskap og serverer noe så tradisjonsrikt som lutefisk, så tenker jeg at det som følger etter også skal være tradisjonsrikt. Det er jo svært mye å velge mellom, mitt valg i år falt på tilslørte bondepiker.  De påfunnene jeg hadde som ble vellykket til desserten i lutefiskselskapet, vil jeg ikke skal gå i glemmeboka hos meg. Derfor gjentok jeg suksessen til søndagsmiddagen i Bergen. I gamle oppskrifter står det at du skal bruke revet brød eller knuste tørre kjeks. Det er jo vel og bra, men her har du et annet og velsmakende forslag.  Slik så de ut Karamelliserte havregryn med kanel Oppskrift: 1 dl hvitt sukker  2 dl store havregryn et dryss kanel Sukker og havregryn haes i passe varm stekepanne. Du må føle deg frem med varmen. For mye varme og sukkeret brennes før du får trekt pusten, for lav varme og sukkeret smelter aldri. Når du synes de er brune nok, drysser du dem på er bakepapir til avkj