Innlegg

Viser innlegg fra desember 27, 2015

BOKKOLISALAT SOM SMAKER SPENNENDE

Bilde
DENNE ER VELDIG GOD OG LITT ANNERLEDES I SMAKEN Den er egentlig beregnet som tilbehør til kalkun, det var til det bruk jeg fikk den av en amerikaner. Det er selvsagt ikke noe i veien for at du bruker den av hjertens lyst til både det ene og det andre. Litt av innholdet Dette er en stor porsjon, sist jeg laget den brukte jeg bare 1 brokkoli til 5 mennesker. Det avhenger selvsagt om har mye annet til Oppskrift 2 store brokkoli 1 rød løk 1 dl rosiner Dressing: 1 ½ dl majones 2 ss sukker 7 ts balsamicoeddik Videre:  1 dl solsikkekjerner 80-100 gr bacon i terninger Del brokkolien i små buketter. Hakk løken fint. Tilsett rosiner. Dette blandes med dressingen og settes til å trekke i 3-4 timer. Før servering stekes bacon ; blandes i og solsikkefrø drysses over. Lett å lage og lett å like, men du store min, sukker i majonesen.... Det er det vel bare amerikanere som kan komme på. Klikk her for mer

LINSESALAT ER VELDIG GODT

Bilde
DEN PASSER OGSÅ TIL KALKUN, KAN DU TRO DET? Det er iallefall sant. Linsesalat er jo i grunnen noe som vi tradisjonelle nordmenn ikke har så veldig godt kjennskap til. Første gang jeg smakte en salat av linser var på en lunsjrestaurant i Marseilles. Da jeg kom hjem prøvde jeg å gjenskape denne, uten særlig hell. Det var derfor ekstra heldig å finne ei oppskrift i noe så hverdagslig som Dagbladets mattips på deres siste side.  God mat Slik er den OPPSKRIFT 500 gr puylinser 2 stk granatepler 1 bunt vårløk 3 dl spinat 1 bunt basilikum kok linsene i lettsaltetet vann vann til de er møre, men de skal ha litt tyggemotstand. Imens renser du granateplene og legger kjernene i skål. Riv spinat og basilikum. grovt. DRESSING 2 ts dijonsennep 1 ss honning 3 ss rødvinseddik 1 båt hvitløk 1 ts salt 1/2 ts pepper 1 dl olivenolje 200 gr fetaost Visp sammensennep,honningeddik, hvitløk, salt/pepperog spe med oljen. Hell vannet av linsene, skyll dem raskt i kaldt vann og la

FYLL TIL KALKUNEN

Bilde
DU HAR  KANSKJE BEGYNT Å TENKE PÅ KALKUN OMKRING DISSE TIDER Du merket deg at jeg sa til, ikke i kalkunen. Det er nemlig mange år siden jeg leste et intervju med en amerikaner i Norge, hun sa at i hennes familie laget de spiselig fyll i form ved siden av kalkunen. Fyllet i selve kalkunen besto av epler, appelsiner, sitroner svisker og aprikoser, som de kastet etter steking. De brukte en eller flere av disse fruktene i kombinasjon. Fordelen med dette var at frukten ga en god smak på kalkunen og fyll i form faktisk var delikat og spiselig. Det er nemlig ikke alltid det fyllet som du graver ut av kalkunen. Nå skal den inn i stekeovnen for siste finish Dette må smakes og smakes mens du lager. Til kalkun smaker syrlig/søtt veldig godt. Bare et tips sånn rett før nyttår. Oppskrift 1 stor loff 3 schalottløk 1 selleristang 1-2 epler  1 appelsin 1 dl rosiner el  aprikoser 2 ss finhakket stekt bacon(kan utelates) 1 dl appelsinjuice 1 dl finhakket nøtter(kan utelates) Salt/