Innlegg

Viser innlegg fra september 26, 2010

GLEDER I HVERDAGEN

Bilde
DE UVENTEDE GLEDER Høstfangst Har dere kjent på  den gleden det er å vandre rundt denne slitne høsthagen   og allikevel funnet "gullkorn"? Brakt fangsten i hus og nytt dem der, når storm og regn uler rundt hushjørnene. Da blir høsten flott, ikke sant?

HAGEARBEIDE

Bilde
VAKTMESTEREN REISER SNART TILBAKE TIL FRANKRIKE Fortøyer han parasollfoten? Det er litt av hvert han må ordne med før han drar. Jeg er ikke helt sikker på hva han skal

TUR KULTUR

Bilde
DET UTVIDETE KULTURBEGREPET OG ET GJENG IVRIGE TURGÅERE De myke, vakre svabergene ved Bøvre Vakre motiver Rasteplassen var lun og god Du skjønner vel at vi måtte gå for å finne denne flotte rasteplassen. Høstvær av det aller beste merket.

IBSENHUSET

DEN ULTIMATE KULTUR OPPLEVELSEN For oss som har hatt den lykke å få se høstens store teaterbegivenhet. En lang dags ferd mot natt... Liv Ullman, Bjørn Sundquist, Anders Baasmoe Christiansen, Pål Sverre Valheim Hagen og Viktoria Winge Uforglemmelig, skulle gjerne illustrert med bilder.

LAMMESKANK

Bilde
DEN HAR JAMMEN BLITT VERDSATT OMSIDER Skanken   var noe av det usleste på hele dyret. Du kunne nesten få det i butikkene, hvis de ikke allerede hadde fjernet det og brukt den i farse ell lignende. Såå smakfullt og nå noe av det dyreste på lam. Rett før

LUKSUSMOS

NÅR NOE SÅ HVERDAGSLIG BLIR  SÅ GODT 2 stk søtpoteter 15 stk mandelpoteter 100 gr smør smak til med salt og pepper Kok potetene møre sammen, mos og tilsett smør salt og pepper. TIPS: Her står du fritt til å variere med forskjellige potetslag. Søt poteten gir en flott farge som lyser opp på tallerken, den er også selvsagt søt, passer med syre i appelsinsaus og sitronmarinert lam. VIKTIG er å mose poteter med en gang mens de ennå er varme. Du kan heller ikke ha for mye smør i. Rører du for mye, blir den seig, derfor liker jeg å bruke mosejern fremfor mikser. 

ANDEBRYST MED EN KOMPOTT AV RØDLØK OG FENIKKEL

Bilde
FESTMAT FOR AND OG MONS Her er et av det mest uunnværlig tilbehørene til and jeg har oppdaget. Så blank og fristende 1 rødløk 1 fenikkel (omtrent samme volum som løk) el 2 neper 3 ss sukker 1/2 dl balsamicoeddik 1/2 ts salt Lag ruter i fettet på andebrystene og brun på begge sidene. La hvile i 10-15 min før du steker ferdig ca 6 min på hver side. server dette med kompotten. Pass timinga, dette er ikke godt for lite eller mye stekt, og slett ikke kaldt. Fremgangsmåte: Kutt løk og fenikkel i små biter. La sukkeret smelte i panna og ha i smør og eddikførst så løk og fenikkel. Dette skal surre i panna i minst 15 min. Fenikkelen må få tid til å bli mør. følg linken løkkompott TIPS: Vær nøye med sukkersmeltinga, for lite gir harde klumper, og for mye gir brent smak på alt. Etter det trengs ikke noe påpass. Min sto i minst 20 min før jeg var feredig til å severe den. Da smakte den og vanvittig godt. Ei oppskrift fra nettet Klikk her for mer and.

PRØV APPELSINSAUS M/ CREME FRAICH TIL ANDEBRYST

Bilde
EN HELT NY SMAK TIL AND Av og til blir appelsinsausene jeg lager litt tynne og smaker egentlig ikke så mye. Ikke denne her nei, utrolig rik og fyldig smak. Lett å lage og denne kommer nok tilbake på vårt bord ved neste korsvei.  Så var det bare å sette i gang Oppskrift 3-4 personer 2 sjalottløk 1ss smør 1ts hakket rød chili 2 dl hvitvin el. silt sky, kraft, fond(veldig salt) 2 dl presset appelsinsaft el(juice) 2 dl creme fraiche 1/2 ts salt kvernet pepper Litt revet app. skall Finhakk løk og blancher, ha i chili, hvitvin/sky og app. juice. La det syde i 10 min. Tilsett creme fraiche og la det koke i ytterlige minutter. Smak til med revet app. skall og salt og pepper Denne er overraskende god, den beste saus til and jeg har. Smaker også flott til fiskefileter. Klikk her for å se flere oppskrifter.

PRØV APPELSINSAUS M/ CREME FRAICH TIL ANDEBRYST

Bilde
EN HELT NY SMAK TIL AN Av og til blir appelsinsausene jeg lager litt tynne og smaker egentlig ikke så mye. Ikke denne her nei, utrolig rik og fyldig smak. Lett å lage og denne kommer nok tilbake på vårt bord ved neste korsvei.  Så var det bare å sette i gang Oppskrift 3-4 personer 2 sjalottløk 1ss smør 1ts hakket rød chili 2 dl hvitvin el. silt sky, kraft, fond(veldig salt) 2 dl presset appelsinsaft el(juice) 2 dl creme fraiche 1/2 ts salt kvernet pepper Litt revet app. skall Finhakk løk og blancher, ha i chili, hvitvin/sky og app. juice. La det syde i 10 min. Tilsett creme fraiche og la det koke i ytterlige minutter. Smak til med revet app. skall og salt og pepper Denne er overraskende god, den beste saus til and jeg har. Smaker også flott til fiskefileter. Klikk her for å se flere oppskrifter.