Innlegg

Viser innlegg fra august 7, 2011

SLIK BLE DET DA JEG SNUDDE LITT PÅ FLISA

Bilde
DETTE BLE DA BRA! I kveld er vi i en litt blå stemning FORANDRING FRYDER Første trinn i ombygging av uteplassen . Men siden solen skinner og sommeren varer og varer, så blir det ikke noe annleggsarbeid oppstart ennå. Vi bare snur litt og prøver for oss selv, vi har nemlig plass i massevis for oss to, alle veier. Kveldsmiddager er en flott oppfinnelse, ikke sant?

KYLLING ENNÅ EN GANG, VI GIR OSS IKKE

Bilde
NÅR SENSOMMEREN LAGER NOEN UVENTEDE, MEN VELKOMNE MULIGHETER Etter et kveldsbad og  det  velbehaget, hva passer bedre enn en god, sen middag forbeholdt de voksne.  Det ble kylling som valget falt på denne gangen. En siron og hvitløkskrydret rett som gleder oss uansett årstid og temperaturer. En av fordelene er at den kan kose seg med lav varme mens vi er avgårde og være klar nå vi er klar. Hvitløk og sitronmarinert Denne ble satt inn i ovnen i en ildfast form med lokk, før vi gikk ut for kveldsbadet vårt. Deilig å komme tilbake til. 1 kylling 1 sitron 1 hvitløk salt pepper Kyllingen brunes på begge sider, fylles med sitronbiter. Stikk hvitløkfedd rundt under skinnet. Legg i gryta, krydre med salt og pepper, ha over saften av en sitron. Legg på lokk, inn i ovnen på 150 C i ca 11/2-2 t. Tidsrommet er ikke fast, men kjøttet skal løsne fra benene. Server med en frisk salat, brød og eller ris. Smakte så utrolig godt etter et

TURKULTUR

Bilde
KOMMER I ALLE SLAGS FASONGER OG FORMER Sigurd Mathisen En av Larviks store sønner, like opp i gata her. Vi snakkes når vi søker skogen for rekreasjon, så blir det brått litt kultur og. P.S. Han skrev bøker.

DESSERT I SAMARBEIDETS ÅND

Bilde
ENN SÅ LENGE HAR JEG ET OVERTAK NÅR BARNEBARN SKAL UTFOLDE SEG PÅ KJØKKENET. Jeg kjenner at det bare er et tidsspørsmål til jeg er satt på sidelinja. Når han vil lage sjokoladefondant og jeg ikke har et fnugg av peiling og praktisk erfaring med akkurat det. Tynn is sier jeg bare. Vi sjekket tine.no og brukte ei oppskrift vi fant der. Den doblet vi og brukte kirsebær i stedet for fløte. 50 g mørk sjokolade 50 g TINE Ekte Meierismør 2 egg 0,5½ dl sukker 0,5½ dl hvetemel 200 C i 6 min varmluft Jeg ble anbefalt å bruke semulegryn til smøring i formene.  FEIL!! Fondanten smakte av semulegryn. Mye lurere å bruke kakaopulver. Kirsebær var for slapt i smaken, bringebær hadde vært bedre og vi hadde litt lite røre i formene. Det positive var at de ble perfekt stekt. Vi prøver gjerne igjen, med et så velvillig smakspanel.

MUFFINS TIL HAM DET BARNEBARNET

Bilde
SOM HAR BURSDAG NÅR SOMMEREN NÆRMER SEG SLUTT...HVERT ÅR Det er han som alltid kommer til stå for finalen og høydepunktet  av hele den herlige, deilige, late sommeren i Larvik. I år var selskapet litt mindre, vi voksne spiste sjokoladedessert, mens bursdagsbarnet var lykkelig over muffins, gele og gaver. Det var godt det ikke var mere, presset slo seg på magen så  han måtte ut å kaste opp underveis. Det kaller jeg fest!! Muffins i alle fasonger og størrelser. Oppskrift (12 stk.) 250 g hvetemel (bruk ev. halvparten sammalt mel) 2 ts bakepulver 2 ss kakao 2 ts vaniljesukker 100 g sukker 150 g sjokolade, grovhakket 2 dl melk 50 g honning 1 dl matolje, for eksempel raps eller solsikke 1 egg Sett stekeovnen på 200°C. Gjør klar et brett med 12 muffinsformer. Ha mel, bakepulver, kakao, vaniljesukker, sukker og sjokoladebiter i en stor bolle. Mål opp melk, honning og olje og bland det sammen med egget. Hell de våte ingrediensene over i bollen med det tørr

PICNICK MED SANDWICH

Bilde
Varme og svette HØRER MED TIL DET VI MÅ GJØRE  for at vi skal være sikker på at vi har sommer. Men så varmt det var. Heldigvis fikk vi kombinert maten med et friskt bad i Farris. Hva hadde vi i kurv og sekker? Vann, Sandwichbrød, kaker og kaffe. Enkelt, men godt.  Sandwichbrød som smakte godt OPPSKRIFT PÅ SANDWICHNRØD Brødet ble delt i tre lag, der smurte vi på pesto, la på røkt skinke og basilikum. Nytt lag med jalapendoost og røkt paprika og litt mere pesto. Vi la brødet i press et helt døgn i kjøleskapet. Det hang nesten sammen da vi skar skiver av det. Smaken hang best sammen. Tror at litt smøreost må til. Bakte vi brødet selv? Midt på sommeren i solsteika? Spøker du? Bakeren har flotte brød. Sånn er det med den saken. 

APERITIFEN TIL AVSLUTNINGSFESTEN

Bilde
DET HØRER OG MED TIL SOMMEREN Det er ikke champagne, men det ligner Å avslutte med stil det prøver vi å få til. Det er jo ikke alltid like stilfullt det vi driver med ellers i ferien med unger, voksne, måltider og bading,aktiviteter og samtaler i et eneste bulter.  Denne gangen fikk vi tatt apretiffen i hagen, butterdeigsputene og de andre lekkeriene forsvant som dugg for solen.

BUTTERDEIGPUTER

Bilde
 Et pirkete arbeid DE HAR JEG NOK SKREVET OM FØR Denne gangen mener jeg å ha funnet det beste fyllet. Butterdeigsplatene kjevles forsiktig ut for å holde formen . Jeg delte dem i seks og la i litt stekt spinat, ristede pinjekjerner og chorizopølse. De ble brettet sammen, forseglet (penslet) med egg og klemt sammen med gaffel. Penslet tilslutt hele puta med eggblanding. Servering i hagen   Stekes midt i stekeovnen på 200 C i ca 8-12 min.