Innlegg

Viser innlegg fra januar 10, 2016

GRØNNKÅL ER LITT VANSKELIG

Bilde
DEN SMAKER LITT BITTERT, SÅ JEG HAR STADIG LETT ETTER GODE OPPSKRIFTER Det jeg fant var Andreas Viestads artikkel i Dagbladet Helg. Han lærte meg trikset med å få grønnkålen mindre bitter. Den trenger nemlig å fryses. Den trives godt om vinteren i kulda. Den vi kjøper på butikken har ikke vært frosset, den må du fryse selv. Prøv med 30 min i frysern før bruk og sjekk om dette stemmer.  Dette bildet fant jeg for å illustrere kuldebehandling i naturen Nå er jeg klar med en oppskrift på pai med grønnkål. Det høres kanskje  uvanlig ut, men jeg forsikrer deg, den var knasende godt. Denne denne paien har nemlig butterdeig til bunn. Den inneholder også mye annet godt. Oppskrift 1 rødbete 200 gr gresskar 8 pl butterdeig 2 løk  2-4 fedd hvitløk 1 ts sukker olivenolje 1-2 ts timian 400 gr grønnkål 50 gr revet parmesan 100-200 gr fetaost eventuelt 2-3 ss pinjekjerner 2 ss oliven(ikke fra saltlake, fra olje) Tin butterdeigen, kutt rødbetene i terninger, legg dem i