Innlegg

Viser innlegg fra februar 22, 2015

UVANLIGE PROSJEKTER

Bilde
DET HAR JEG VELDIG SANS FOR. Når vi tar utgangspunkt i at jeg er uvanlig opptatt av gamle ting og utrolig forelsket i enkelte gammeldagse måter å gjøre ting på. Da begynner vi å nærme oss en forklaring på mange av mine rare prosjekter. For eksempel det at jeg nesten helt har kuttet ut papirservietter ved middagsbordet. Jeg har nemlig skapet fullt av stoffservietter, det er det vel mange andre som har, men jeg bruker dem mye. De er alltid på plass når jeg dekker bord. Likere så god den følelsen, synes den er mye bedre enn papir. Plutselig en dag uttrykker en datter et behov for stoffservietter. Ok, jeg kjøper servietter og sikter meg inn på en bursdag i framtida. Da dukker den sæ reste av all ideer opp, "hun trenger servietter med monogram. Det hadde vært fint og lekkert" tenkte jeg. Tanken ble fort fulgt av handling. Jeg gikk til innkjøp av hvite stoff-servietter, brodergarn, nåler, forstørrelsesglass og ark med mønster på monogram. Her er utrustningen Dessverre

RISOTTO EN LØRDAGSKVELD

Bilde
DET ER JO LETTVINT OG LETTSPIST Det er jo faktisk slik at siden vi må spise den maten jeg lager, og siden det er bare den maten jeg lager som det blir bilde og tekst av og siden det jo da faktisk blir slik at man gjentar seg selv. Ris og kylling har en hevdvunnet plass på vårt bord og i vårt kjøkken. Fristende og lettvint. Oppskrift RISOTTO  for 4 prs. 2 sjalottløk (1/2 vanlig løk går fint) 1-2 fedd hvitløk 2 dl risottoris 1 dl tørr hvitvin 7-8 dl varm hønsebuljong(Kyllingkraft) 50-60 gr fast ost parmesan eller Jarlsberger 1 ss olje Salt/pepper pynt med bladpersille Finhakk løken og hvitløken legg i varm panne sammen med ris, ha over vin, la det koke inn.  Hell så på halvparten av buljongen og rør godt mens dette koker inn. Ha i resten av buljongen og osten og rør mens dette koker i ca 20-25 min på lav varme. Hvis det blir litt tørt, ha i varmt vann, men rør godt underveis. Du kjenner når riskornene er kokte. Ikke la dem bli for mye kokt da blir det lett grøtet