Innlegg

Viser innlegg fra april 6, 2014

GRØNNSAKER I FORM MED FISK

Bilde
DENNE GANGEN BRUKTE JEG BOKNAFISK, MEN HVA ER DET? Den beste kvalitet av torsk, tørket i det riktige klimaet du bare får i Lofoten og Vesterålen. Deretter må den jo vannes slik man gjør med Klippfisken, (den salte varianten)og skinn fjernes. Deretter koker eller steker og spiser den med så godt tilbehør man bare kan få til. Vanlige norske rot-grønnsaker er strålende, men her er det åpning for variasjoner etter smak og hva kjøleskapet inneholder.  Min grønnsaksform inneholdt litt mer enn bare norske grønnsaker. Oppskrift til to 2 store vanlige poteter 1 løk 1/2 squash 1 Pastinakk 3-4 klase tomater 1/2 søtpotet 3-4 fedd hvitløk timian  Salt/pepper rapsolje Kutt alt i store grove biter, hvitløkfedd beholdes hele. Dryss over krydder og drisle med olje. Stek i forhåndsvarmet ovn 200 C i ca 15- 20 min. Stek eller kok fiskebitene imens på panne og server dem sammen med grønnsakene. Så mye smak og så mye næring og jeg fikk tømt kjøleskapet uten problemer.

KJØTTBOLLER ER IKKE AKKURAT NOEN NYHET

Bilde
MEN JEG HADDE LAMMEKJØTTDEIG I FRYSEN SOM MÅTTE REDDES. Dessuten har jeg sett på Masterchef Australia. Der var en deltager som laget mange retter fra Midtøsten. De råstoffene som blir brukt i dette kjøkkenet tiltaler meg veldig. Det inspirerte meg også til å ville prøve noen av disse feks Tabbouleh.  Jeg har allerede en god nordafrikansk lammegryte på mitt reportuar. Den dukker ofte opp i familiesammenhenger, oftere en fårikål.  Siden jeg ville lage et helt måltid med kjøttboller av lammekjøtt i sentrum var det bare å begynne å lese oppskrifter fra forskjellige kilder. Hellstrøm hadde ei fin oppskrift, jeg brukte elementer derfra, på Godt.no fant jeg en annen. Dette ble, sammen med mine egne erfaringer til et herremåltid her på kjøkkenet. På en ellers regnfull og kjedelig tirsdag. Menyen besto av små kjøttkaker av lammekjøtt, med Tabbouleh med rømmedressing. Gjett om det smakte.... Oppskrift på kjøttkaker av lam 500 gr kjøttdeig 1 kokt potet 2 ss brødrasp i  1 dl va

TIL TAPASBORDET

Bilde
FINNES DET MANGE VARIANTER OG FLERE KAN MAN FINNE. Når man forlater sitt eget kjøkken og beveger seg ut i det offentlige rom, så kan man erfare og oppdage mye nytt også innen matveien.  På et seminar der det ble servert lunsj, der kom et catering firma med et deilig tapasbord. På det bordet var det mange smakfulle småretter man kunne forsyne seg av.  Her er de to rettene jeg tenkte jeg skulle prøve meg på ved første anledning. Dem som jeg og kunne klare å lage uten tilgang på oppskrifter. Så fint når de står på et speilblankt fat Dette er små vannbakkels, åpnet og fylt med en skive camenbert og ei strimmel paprika. Dette må da kunne gjenskapes og kanskje endret litt på. Tenker det går an å lage en ostekrem av kremost  med feks gressløk, røkte laksebiter, dill eller skinke og rømme med litt shalottløk oppi. Dette var mine ideer til en tapasrett. Vannbakkelse føler jeg er en litt gammeldags og smakløs rett, men den kan varieres i det endeløse med tilbehøret og smaksrikt fyll

HAVREKJEKS

Bilde
NÅ NÅR PÅSKEN NÆRMER SEG, OG GJESTELISTA BEGYNNER Å BLI KLAR Da skjønner jeg at det er best å starte forberedelsene. De som gjør det lettere å ha mange på besøk samtidig, de som lar meg få nyte samværet og selskapet. De forberedelsene som senker stress og uro hos meg. Du vet hvordan det føles når du gir noen en kaffekopp, og du kjenner at noe å bite i hadde vært fint, men du har ingenting å by på. Den følelsen vil jeg unngå med å forberede meg litt.  Det første som skal i boks er Havrekjeks. De har jeg laget mange utgaver av, men det virker som om jeg alltid må finne noe nytt. Det er en god start. Det kjennes til og med litt sunt ut hvis jeg sier det fort og tenker havregryn, havregryn, havregryn. Hvis jeg leser oppskriften får jeg litt konsentrasjonsproblemer. Havregryn, havregryn, havregryn. Oppskrift 3 dl havregryn lettkokte) 1 ss hvetemel 1 ts bakepulver 1 egg 1, 5 dl brunt sukker 100 gr smør 100 gr hvit sjokolade Smelt hvit sjokolade og smør i vannbad, rør