Innlegg

Viser innlegg fra august 6, 2017

BUTTERDEIGSPUTER MED NYTT FYLL

Bilde
FREDAGSKOS FOR VOKSNE SESONG 5 EPISODE CA 1500. Det første innlegget her på bloggen med butterdeigsputer ble laget den 2.april 2012. Det er bare å starte å regne. Trekk så fra de gangene vi begge eller en av oss har vært syke, bortreist eller hadde andre grunner til å avlyse noe vi har likt så godt. Da kommer vi kanskje bortimot 1200-1500 ganger vi har satt oss ned med noe godt i glasset og noe å spise.  Det ser litt vanvittig ut nå når jeg får tallet ned på papiret. Er det mulig? Hvis jeg begynner å regne på andre rutiner vi har i livet vårt....Nei, det tror jeg ikke jeg orker, det blir rette og slett litt skremmende. Bare prøv selv, hvis du tør.   Du skjønne at det har vært mange "fredagskos for voksne" i heimen. Alternativt kaller vi det jo fredagsaperitìf med fransk aksent.  Denne siste foregikk ute i hagen under syrinen. Siden sommerværet er og har vært litt ustabilt, for ikke å si dårlig, så benytter jeg enhver anledning til å bruke uteområdene våre når muligh

EN BUNKE BØKER LIGGER PÅ SKRIVEBORD OG NATTBORD

Bilde
DET VAR IKKE HELT SLIK. DE LÅ EGENTLIG RUNDT OMKRING I HELE HUSET. Det var først da jeg samlet dem på et par steder, at jeg fikk en klar oversikt over hva jeg har på gang og hva jeg er ferdig med. Skjønner ikke helt når dette kan ha skjedd, det har jo vært en travel sommer. Men slik er det med oss lesehester som nesten aldri gjør håndarbeid.  Vi leser i alle små pauser for å koble ut, for å steng verdens krav litt ute, men også fordi det alltid er spennende å finne ut hva som er mellom to nye permer. Respektabel bunke ikke sant? En av de bøkene som gjorde et stort inntrykk på meg var "Bienes historie av Maja Lunde", som jeg skjønner det har gjort på mange. En par andre som står fram hos meg er først og fremst gode, gamle Tove Jansson. Hun er vel verdt et gjensyn, og i sommer leste jeg selvsagt "Sommerboken". Med min store historiske interesse falt jeg for Karsten Alnæs bok "Grevens tid".  Tenker å publisere mine egne omtaler av disse bøkene

LAMMESKIVER ELLER KOTELETTER KAN OG MARINERES

Bilde
DE VAR PÅ SALG HER OM DAGEN,  OG NÅ LÅ DE PÅ BENKEN OG KREVDE LITT KREATIVITET FRA MEG. Det er ikke alltid det er lett det der med å være oppfinnsom og kreativ. Men hvem er det egentlig som har sagt at det er nødvendig å finne opp kruttet hver gang? Vi har vel alle vår metoder for å få hjelp. Det har også jeg. Noen ganger er det venninner, søstre, døtre eller annen familie. Det er magasiner eller oppskrifter fra Internett. Denne gangen fant jeg en oppskrift på marinade for dem som griller. Jeg gjør ikke det lenger, men maten kan jo godt krydres slik som det sto om likevel. Klar til steking Marinade på lammekjøtt må til, uansett hvilken form eller fasong den kjøttbiten  har. Det gjør alltid lammesmaken bedre. Hvilken marinade elleeer krydderblanding du velger er etter smak og behag. Jeg bruker ordet marinade i en utvidet betydning. Hvis du hakker hvitløk, salt og pepper drysser over og lar kjøttet hvile litt før steking, så mener jeg at du marinerer kjøttet. Her er marinaden