Innlegg

Viser innlegg fra april 9, 2017

DEN ISKALDE VÅREN, DEN SKIFTER MED DEN GODE VARME VÅREN

Bilde
MEN DETTE ER KANSKJE APRIL I NORGE I ET NØTTESKALL? En del framstøt for å få orden på hagen har det vært. Alle bed og alle gamle visne blader og kvister er ryddet og raket. Plenen er raket og alle rosenbusker er beskjært. Vi bor jo tett inntil Bøkeskogen og noen år virker det som om alt løvfallet derfra havner hos oss. Vi har ikke kompost, men kjører bort avfallet. Noen vil kanskje synes det er en svakhet i vårt hagebruk, men slik har vi valgt det. Denne våren har vi fraktet bort minst 6 sorte søppelsekker, og flere blir det. Bare se på denne haugen av kvister som venter på å bli tatt hånd om.  Disse kvistene er bare fra bærtrærne Men som du også ser så har vi vært veldig optimistiske og startet prosessen med å organisere sitteplassene våre. Når de små stundene med varme og sol kommer, da skal vi være klare. Imens er det jo og tid til å glede seg over alt som spirer og gror selv i vårkulda. En Forsytia Den er blitt en merkelig plante. Noen grener har brukket og noen

PÅSKEMAT ER JO EGG, MEN APPELSIN KOMMER VEL PÅ EN GOD ANDREPLASS

Bilde
NÅ HAR JEG IKKE TENKT Å UTELATE DET VIKTIGE PÅSKELAMMET, INGEN SKAL BLI GLEMT H va er så mine egne favoritter? Det er kanskje et overflødig spørsmål. En rask gjennomgang i oppskriftene mine så ser man nok at kylling og lam konkurrerer om førsteprisen. Palmesøndag ble feiret med gjester rundt bordet og hva tror du sto på bordet? Jo, selvsagt kylling marinert i appelsin. Gylden som sola i april Det er jo blitt tradisjon etter hvert, minst 1 gang i påsken må denne blandingen av kylling og appelsin komme på bordet. Oppskriften finner du hvis du klikker  her Dette var deilig Hva spiste vi så til dessert? Appelsiner? Nei, nei , så enkelt gjør jeg det ikke. En appelsinfromasj derimot, det serverte jeg. Dette var et måltid som har vørt servert før, et av de måltidene som alltid havner på spisebordet hos oss. Kan kanskje kort si at det er en av våre favoritter. Anbefales så kos deg med dette du og. Klikk her for å finne den oppskriften