Innlegg

Viser innlegg fra juli 19, 2015

HADDE TENKT Å LURE MEG UNNA, MEN DET GIKK IKKE

Bilde
BRUNEPINNER HVER SOMMER, HVER JUL, HVER VINTERFERIE, HVER HØSTFERIE, HVER PÅSKE,  I GRUNNEN NESTEN ALLTID. Det er noen små pauser innimellom, men som du skjønner, de er ikke lange . LEKKERT I BESTEMORS SØLVSKÅL Dette er kaker som blir litt lik konfekt. OPPSKRIFT 200 gr marg 200 gr sukker 1 egg 250 gr hv.mel 1 ss sirup 1 ts kanel 3 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker Kanel og sukker til toppen FREMGANGSMÅTE Margarin – sukker røres hvitt, ha i eggeplommen. Sikt i det tørre og ha i sirup. Dette blir en løs deig, den skal ikke eltes eller arbeides mye med. Del deigen i fire og lag pølser så lange som stekeplaten Legg bare 2 på hver plate. Lag et spor langs pølsa, pensle med eggehviten og dryss på perlesukker og kanel langs hele sporet. Stengene flyter utover når de stekes, de må deles i snitter straks de taes ut av ovnen. STEKEFERDIGE VARIASJONER Deler av sukkermengden kan byttes ut med brunsukker, gir en karamellaktig smak. Lys eller mørk sir

TABBOULEH ER EN SALAT AV BULGURHVETE

Bilde
HER SERVERTE JEG DEN SAMMEN MED KJØTTBOLLER AV LAMMEKJØTT,  Er det noe som sier at det ikke er en deilig salat å servere sammen med norske kjøttkaker? Nei, selvsagt ikke, eller pølser av alle slag, lammekoteletter, osv, osv. Kanskje det letteste er å si: Dette er et fantastisk godt tilbehør til all grillmat? Se den fargen på salaten, som glitrende små juveler. Oppskrift på Tabbouleh( en salat av bulgur hvete). F ølg oppskriften på pakken, til 300 gr hvete tilsetter du: 1 finhakket rød løk 1/2 agurk 2 tomater 1 bunt bladpersille(jeg brukte kruspersille) 1 bunt mynte 1 liten pakke rosiner 10 tørkede aprikoser Olivenolje saften av 1 sitron Alt skal finhakkes og blandes i den ferdigkokte hveten. Tenker at dette passer fint å gjøre med couscous også. Til dette serverte jeg en rømmedressing ved siden av. Oppskrift 2 dl lettrømme 2 fedd finhakket hvitløk 1 ts kardemomme malt 1 ts spisskummin malt i morteren 1/2 ts revet muskatnøtt saft av 1/4 sitron Salt og pe

FESTIVAL PÅ MIDTÅSEN

Bilde
SÅ MANGE KONSERTER, BARNEFORESTILLINGER OG SÅ MYE FLOTT Å SE OG HØRE PÅ Hvert år i mange år har dette vært sommeres høydepunkt for oss. Å være festivalmannskap er hard jobbing og når helsa ikke spiller på lag, så må vi stå over, og heller komme sterkere igjen til neste sommer.  I år var vi med som festivalmannskap bare et par ganger.     Legg til bildetekst Vi har jo ikke tenkt å gå glipp av alle konserter allikevel.  Da de hadde denne en konsert med nye formen som het "Silent Consert" og brukte galleriet til Knut Steen som scene, da satt vi som tente lys. Vakkert, meditativt, og betagende.  Denne konserten med Håvard Gimse i Arnebergstuen var en av dem vi heller ikke ville gå glipp av.  Det er noe helt eget med slike konserter i det lille formatet med bare ca 100-120 tilhørere. Vi liker det, og vi liker klaverspillet til Håvard Gimse, fantastisk.