Innlegg

Viser innlegg fra juli 25, 2010

KVELDSMAT

Bilde
ENKELT, KNEKKEBRØD MED NORVEGIA OG EPLER Det ser delikat ut når far i huset ordner seg en snack for kvelden. Man trenger ikke noe mere for å bli i godt humør. KNEKKEBRØD OG VIN??? Mett blir han og.

ETTERMIDDAGSKAFFE

Bilde
HAVREKJEKS TIL KAFFEN. En liten topp i hverdagens jevne alminnelighet. Da må vi ta i bruk de gjemte og glemte resursene vi har. SÅ LEKKERT Et av svigermors gamle serviser gjør seg godt sammen med ei italiensk espresso kaffekanne.

KYLLING (fiske)SUPPE MED MULIGHETER

Ca 2 porsjoner, fort laget, mager og velsmakende. 1/2fiskebuljong (kyllingbuljong) 1 stor Fenikkel 1 stor Rødløk 1 Hvitløk 1 boks tomater 1 Laurbærblad ca 4 til hver Scampi(utelates med kylling) Kokes i ca 1½ t Serveres med: 1 stk hvit fisk (Kyllingfilet) pakket inni skinkeskive. Brun i stekepanne og legg inn i stekeovn 10-15 min. Øs opp suppen og legg et stykke fisk (Kyllingkjøtt) på toppen og brød til. ENJOY!!! Variasjoner: Ingefær og chili gir et annet løft og varm/spiss smak. Har og servert med ris ved siden. Kan tenke at også nudler går helt fint. Dette blir kyllingsuppe hvis du bytter ut buljong, fisk og scampi med kylling. Selve suppen smaker helt fantastisk, jeg fyller opp med grønnsaker slik at det blir lite suppete og mer gryterett. Klikk her

DAGEN DERPÅ!

På grensen til allsang. En hyggelig kveld på pakkhuset, vi møtte gamle kjente, og vi hilste på nye. I baren regjerte som ventet en bartender som bare klødde etter å få vist frem sine kunster. Mojito og Sidecar, de var begge nye bekjentskaper for mamma. Humøret var lett på tå på veien hjem.Bilder finnes ikke så klart! det skulle tatt seg ut.

HAVREKJEKS SMÅSPISER MAN

Bilde
HVIS JEG HAR DEM I EN KAKEBOKS SÅ ER JEG KLAR FOR ALT SOM KAN SKJE Sikringskost 3 dl havregryn, 1 ss hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ts kanel, (Litt rosiner)  100 gr smeltet smør. Pisk 1 egg  1 ½ dl sukker , brunt el. demerara og tilsett. Form klumper på eggestørrelse med skje, legg på bakepapir, ca 12 pr brett. Klem litt ned og stek på 180 C’ i ca 10 min. Som sagt sikringskost, med en liten evne til å se det man vil, så er de direkte sunne. Lette å lage og lure å ha er de i alle fall.

HELG MED INNHOLD

Bilde
HELG For en deilig følelse å starte helga med ei hard økt med trening.  NÅR VI HAR GJESTER Neste post på programmet er å ha noe til å bite i når det kommer gjester i ettermiddag. Siden værgudene har ødelagt den planlagte hagekosen, så må jeg legge om planene, men stua er helt klart et godt alternativ. Et glass hvitvin, lyst øl, kjeks med litt ost/pølse/oliven og paprikapuree' som aperitif for å ha å spise på for disse gjestene. De går videre og skal spise middag et annet sted.  BARE FOR OSS T O Den franske kyllinggryta med fersk estragon og sopp er jo lett å lage og smaker veldig godt. Den serverer jeg alltid med ris eller lyst brød til Vil du ha oppskriften på estragonkylling, så klikk her .

MANGO OG CHILISALSA

Bilde
EN AV DE SIDERETTENE JEG VIRKELIG ER BEGEISTRET FOR Først og fremst passer den til lam i alle fasonger, dessuten kan du uten problemer spisen den sammen med stekt fisk, grillspyd, stekte svinekoteletter og den er fantastisk til grillpølser. Da kan man med litt bedre samvittighet spise pølser, det blir ikke bare tomme kalorier.  Dette er en smaksbombe av dimensjoner. Du legger vel og merke til fargen, den formelig lyser mot deg, næringsrik så det holder. En herlig blanding Oppskrift 3-4 personer 300 gr mango 300 gr avocado ½ agurk 3 vårløk 1 kvast koriander (Kan utelates) 1-2 chili 2 ss olje Dryss med salt og pepper, evt chilipulver, sett i kjøleskap i 1-2 t Alt kuttes i fine små terninger. Ha i chilipulver etter smak. I dette tilbehøret balanserer de forskjellige smakene på en deilig måte. Jeg har brukt dette i stedet for salat ved siden av grillet og stekt lammekjøtt, stekte svinekotteletter og stekt fisk. Tenker at det også kan brukes på et tapasbord. Kli

BARNEBARN

Bilde
Tidlig krøkes som god krok skal bli. Vi må ha blomster til  pynt på middagsbordet. Skattejakt i bortgjemte kroker  er mye mere spennende....

GRØNNSAKER A LA RATTATOILLE

GRØNNSAKSFORM Oppskrift: Denne har lite kalorier og den smaker veldig godt. De faste elementene er broccoli, tomater, purre og squash. Har jeg andre ting som passer smaksmessig så tar jeg det med, men ofte er det bare dette. Poteter delt i båter, sammen med dette eller alene blir også utrolig godt. Tilbehør til alt fra fiskepinner til koteletter. 1-2 ss rapsolje, salt og pepper og så knuser jeg hele korianderfrø og drysser over. Av og til utelater jeg dette og grønnsakene smaker ikke likedan, men like godt. Mengden av de forskjellige ingridiensene er helt vilkårlig, alt legges i ei lita ildfast form med lokk. Må du alltid ha tyggemotstand så må du prøve noe annet.Her blir grønnsakene blir helt bløte og det blir mye smakfull kraft i bunnen av forma. Det rare er at det ikke kjennes ut som overkokte grønnsaker gjør. Denne måten å tilberede på tillater grønnsakene å utvikle smakene sine maksimalt. I stekeovn under lokk i 150-160 C ca 20/30 min.

SLIK GRAVER JEG ØRRET

Bilde
 Man tager 2 ørretfileter ca 800-900 gr tilsammen 2 dl sukker 2 dl salt pepper 1 potte dill + 2-4 ss tørket fra glass sort malt pepper 1 flat form eller fat langt nok til filetene. Hvis du vil filetere selv.. Jeg derimot er så heldig å være kunde på MENY, Sentrum Larvik. Dert kan du være heldig å få hjelp tilsånt helt uten videre. Mine fileterings dager er kanskje over. Fremgangsmåte Bland sukker og salt, strø 1/4 av blandingen i formen. Strø dill og pepper på skinnsiden og legg den ned. Dryss på mer pepper og dill. Legg på noe fersk dill og 2/4 av salt/sukkerblandingen over dette filetstykke. Peppre det andre fileten, legg resten av dillen ned og legg fileten med kjøttsiden ned mot blandingen og den andre fileten. De ligger nå med skinnsidene ut og motsatt vei, enden med spore mot det tykke rygg og hode del på den andre fileen. Mange vil ha andre smakstilsetninger og prøver med feks einerbær, akevitt, osv. Jeg har prøvd, men havnet tilbake på dill. Fisk er en

EN AV ÅRETS MANGE

Bilde
En stille, nestenregn ettermiddag. Men klesvasken ble tørr ute, mellom slagene. Alle barn og barnebarn har forsvunnet til egne gjøremål. Da blir det stille. Rosene er avblomstret, de som remorterer kommer nok med nye roser om  1 til 2 uker. Stokkrosene derimot, har scenen nå. Har gravet litt ørret for å ha til gode brunsjer senere i helga.

HVETEDEIG MIN VARIANT

En enkel oppskrift  er slik: 1 pk vanlig gjær 1/2 dl melk Bland dette lett sammen, samtidig som  60-70 gr marg smelter i en kjele med 50-60 gr sukker 5-7 dl melk helles det over det smeltede smøret og varmes forsiktig, aldri over kroppsvarme på håndledd. Hell alt over i en romslig bolle, rør inn mel litt etter litt til en fast deig. Hev i 30 45 min. TIPS: Deigen skal ikke eltes og knaes. Da vil glutenet i hvetemelet bli seigt og du får en seigere og tettere deig. Har du i mere sukker og smør får du og en deig som heves mindre og blir tung. Sukker, smør og andre smakstilsettinger skal være på utsiden. Enten rett før el rett etter steking.

FAMILY DINING

Bilde
Det er hit du skal Vaflene er klare Spisekroken matservering, det er her.

FISKESUPPE OG BORD DEKK DEG, MEN ER ALT PÅ PLASS?

Bilde
HVERDAGSMAT ,  MEN DER ER JO INGEN BLOMSTER ELLER LYS? DET ER GREIT AT DET ER ENKELT OG HVERDAGSLIG, MEN LITT LYS KAN MAN VEL KLARE? Hverdagsdekking av bord Fiskesuppe til gode venner er fantastisk godt. Hvis vi lager det så har du jo løftet vennskapet over til en ny dimensjon. Ca 4 porsjoner, fort laget, mager og velsmakende. 1/2 l fiskebuljong  1 stor Fenikkel 1 stor Rødløk 1 Hvitløk 1 boks tomater 1 Laurbærblad ca 4 Scampi  til hver   4-6 skiver røkt skinke (serrano) Alt dette kokes i ca 1½ t Serveres med:  1 stk hvit fisk pakket inni skinkeskive. Brun i stekepanne og legg inn i stekeovn 10-15 min. Øs opp suppen og legg et stykke fisk  på toppen og brød til.  ENJOY!!! Mmm det var maten sin... Ok ,men den suppa må være forbasket god for å skjule det faktum at bordet er bare halvveis dekket. Allright, suppa var sabla god, og vennskapet består.

BAGUETTER

Baguetter De redder situasjonen Når vi kjører lange veier for å redde barn og barnebarn fra NSB sine merkelige og tidkrevende løsninger på reisen Bergen - Larvik, så må vi spise. Veikro / kafe sent på lørdag kveld? Et ikke valg, hjem fortest mulig. Da er det altså at baquetten, termosen og flaskevannet redder oss. Og et fantastisk måneskinn.

PÅ VEI TIL TELEMARK

Bilde
FOCCATIA TIL MIDDAG Spisestopp hos mamma. Det er deilig med kaffe/ saft og den varme gode kringla til mamma. Det lager vi hageseldskap av i en fei. Gråvær, skyer? Spiller ingen rolle under taket i kroken ved " The Family diner"