HVETEDEIG MIN VARIANT

En enkel oppskrift 
er slik:
1 pk vanlig gjær
1/2 dl melk
Bland dette lett sammen, samtidig som
 60-70 gr marg smelter i en kjele med
50-60 gr sukker
5-7 dl melk helles det over det smeltede smøret og varmes forsiktig, aldri over kroppsvarme på håndledd.
Hell alt over i en romslig bolle, rør inn mel litt etter litt til en fast deig.
Hev i 30 45 min.
TIPS:
  1. Deigen skal ikke eltes og knaes. Da vil glutenet i hvetemelet bli seigt og du får en seigere og tettere deig.
  2. Har du i mere sukker og smør får du og en deig som heves mindre og blir tung.
  3. Sukker, smør og andre smakstilsettinger skal være på utsiden. Enten rett før el rett etter steking.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?