HVETEDEIG MIN VARIANT
En enkel oppskrift
er slik:
1 pk vanlig gjær
1/2 dl melk
Bland dette lett sammen, samtidig som
60-70 gr marg smelter i en kjele med
50-60 gr sukker
5-7 dl melk helles det over det smeltede smøret og varmes forsiktig, aldri over kroppsvarme på håndledd.
Hell alt over i en romslig bolle, rør inn mel litt etter litt til en fast deig.
Hev i 30 45 min.
TIPS:
er slik:
1 pk vanlig gjær
1/2 dl melk
Bland dette lett sammen, samtidig som
60-70 gr marg smelter i en kjele med
50-60 gr sukker
5-7 dl melk helles det over det smeltede smøret og varmes forsiktig, aldri over kroppsvarme på håndledd.
Hell alt over i en romslig bolle, rør inn mel litt etter litt til en fast deig.
Hev i 30 45 min.
TIPS:
- Deigen skal ikke eltes og knaes. Da vil glutenet i hvetemelet bli seigt og du får en seigere og tettere deig.
- Har du i mere sukker og smør får du og en deig som heves mindre og blir tung.
- Sukker, smør og andre smakstilsettinger skal være på utsiden. Enten rett før el rett etter steking.
Kommentarer
Legg inn en kommentar