Innlegg

Viser innlegg fra juni 24, 2012

Rundt midtsommer

Bilde
HER VAR IALLEFALL BLOMSTENE PÅ SITT FLOTTESTE  AKKURAT DA   Rosene kom i dagene før og Marikåpa spredte sløret utover som ei junibrud. Må bare ha to utgaver Midtsommerbukett Er det rart jeg måtte ut for å lage en bukett før regnet?

HAR JEG NOEN GANG SKREVET OM HAVREGRØTEN?

Bilde
JEG ER IKKE OVERRASKET OVER AT DEN ER BLITT GLEMT IGJEN SERVERT MED ROSINER Et av de norskeste av de norske gamle matrettene som ennå er aktivt i bruk i de tusen hjem. Hvor mange arbeidsdager og skoledager den har reddet er ikke godt å si, men viktig er den. Vi starter hver dag med en liten porsjon av denne lekkerbisken. Vår versjon er ganske oppgradert i forhold til de mere puritanske utgavene der vann og gryn er det hele. Vår oppskrift for 2 porsjoner er slik: 6 dl  melk 2 dl vanlige(store) havregryn Settes over varmen og kokes opp. Skru helt ned og la den stå på lav varme til den tykner ca 20 min. Du lar den tykne og varmen regulerer du underveis. RØR HELE TIDA. Ellers blir grøten seig som lim. Når du er fornøyd med konsistensen, salter du med 1/2 ts koksalt eller seltin. Legg opp og server med det hjertet behager av sukker, kanel, rosiner, tørket frukt osv, osv. Bare ikke alt på en gang. Endel tips ved koking av melk kan kanskje være nødvendig: Kjelen du bruke

COUSCOUSSALAT TIL MIDTSOMMERS

Bilde
DEN FEIRINGA BLIR ALDRI SOM MAN FORESTILLER SEG Vi tenker oss at vi skal være i beste fall i båt eller kanskje på ei strand nær vannet. Vi ser for oss et stort St.Hansbål slik som da vi var barn. I fantasien bør det være masse folk som gleder seg inn i den lyse varme sommernatta. Realitetene er vel mere slik; sånn har det aldri vært, vi har bare håpet på det. Intet unntak i år, en stor overbygd og innbydende veranda lovet godt, men selv ikke det lot Vårherre oss få lov til i år. Øsende regn og iskalde grader sendte oss inn i ei gjestfri stue og et hyggelig spleiselag rundt et bord. Når sant skal sies så var det ikke noe dårlig alternativ. Grillen klarte seg godt under tak i regnskyllene. cous-cous Av alt det gode som var på bordet var cous-coussalat nytt for meg. Den måtte prøves hjemme et par dager etterpå. Slik laget jeg den: Oppskrift til 4 prs 1 pk couscous 1 rød løk 1 auberginer 1 agurk 1-2 tomater bladpersille fersk mynte sitronsaft Olje salt og

VI NÆRMER OSS MED STORMSKRITT

Bilde
DET SOM HOS OSS ER FERIETIDEN Det er da vi holder oss hjemme og sørger for at kakebokser og fryseskap er fulle. Snart kommer nemlig fortroppen av sommerens familiebesøk. Barn og barnebarn i store og små porsjoner. Gleder vi oss? At du kan spørre så dumt. Dette ser da ut som junk food? 2009 På kjøkkenet er det allikevel viktig at de store arbeidsoppgavene er utført tidligere. Gravet laks, bakte kaker, innkjøp gjort og litt renhold. Gammelt støv og skitt er ikke fristende. Hvis badeteperaturene ikke er på vår side, så kan vi vel finne lyst til å lese oppskrifter og tenke nye ideer.  I dag blir det å bake for kakebokser og fryseboksen.