COUSCOUSSALAT TIL MIDTSOMMERS

DEN FEIRINGA BLIR ALDRI SOM MAN FORESTILLER SEG

Vi tenker oss at vi skal være i beste fall i båt eller kanskje på ei strand nær vannet. Vi ser for oss et stort St.Hansbål slik som da vi var barn. I fantasien bør det være masse folk som gleder seg inn i den lyse varme sommernatta.
Realitetene er vel mere slik; sånn har det aldri vært, vi har bare håpet på det.
Intet unntak i år, en stor overbygd og innbydende veranda lovet godt, men selv ikke det lot Vårherre oss få lov til i år.
Øsende regn og iskalde grader sendte oss inn i ei gjestfri stue og et hyggelig spleiselag rundt et bord.
Når sant skal sies så var det ikke noe dårlig alternativ. Grillen klarte seg godt under tak i regnskyllene.

cous-cous
Av alt det gode som var på bordet var cous-coussalat nytt for meg.
Den måtte prøves hjemme et par dager etterpå.
Slik laget jeg den:
Oppskrift til 4 prs
1 pk couscous
1 rød løk
1 auberginer
1 agurk
1-2 tomater
bladpersille
fersk mynte
sitronsaft
Olje
salt og pepper

Lag cous-cous etter oppskrift på pakken. La den stå og kjøle etterpå.
Finhakk løk, aubergine og glaser. Finhakk agurk og tomater.
bladpersille og fersk mynte hakkes over til sist. 
Jeg delte opp et par coritzopølser som ble stekt og blandet inn.
Godt med olivenolje, sitron og salt og pepper.

Smaker fortreffelig, kan oppbevares i kjøleskap et par dager, kan serveres varm eller kald etter behov og smak.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?