Innlegg

Viser innlegg fra januar 27, 2013

LINSER SOM ER SÅ SUNT

Bilde
DET ER JO OGSÅ VELDIG BILLIG MAT På en liten restaurant i Marseillie, fikk jeg engang servert linsesalat som lunsjrett. Vet ikke helt om jeg har truffet slik den franske var,men denne er ganske nærme og god, både som selvstendig rett og som tilbehør til fisk eller kjøtt. Dette er vel alt for mye bacon?? Linsesalat m/fetaost  For 4 prs trenger du Ca 200/250 g røde, gule eller grønne Linser 50 gr bacon 1 stk Laurbærblad 1 ss Rødvin seddik 2 fedd Hvitløk 1 ts Sukker 12 dl Vann 2 ss Salt 1 stk finhakket Rødløk 50 g soltørkede Tomater i olje, silt av og hakket 2 ss Balsamicoeddik 3 ss extra virgin Olivenolje 100 g smuldret Fetaost 3 ss finhakket bladp ersille Dette er en salat du må lage i god tid før du serverer den, linsene må trekke den gode smaken til seg. Jeg lager alltid mer enn jeg trenger for ett måltid og oppbevarer i kjøleskap i 4-5 dager eller og frosset ganske lenge. Fremgangsmåte: 1

DETTE ER EN AV DE MEST TRADISJONELLE MATRETTER JEG VET OM

Bilde
GOD HJEMMELAGET, GAMMELDAGS SODD Her snakker vi om bruken av lammekjøtt . Til og med i folkeeventyrene snakkes det om sodd.  Dette er det som jeg kjenner som Lofotsodd.  Selvsagt spør jeg meg hvorfor den ikke heter Vesteråls-sodd? Tja, vi er jo ganske nære naboer da, det smaker godt, la oss holde oss til det. Dette er en oppskrift av det slaget der du ikke har faste mål. Jeg kan prøve å hjelpe litt til. Lover at dette er "easy breasy". Egentlig er dette en type kjøttsuppe kokt på lammekjøtt med grovt kuttede grønnsaker. Oppskrift Du starter med ca 1,5 kg lammekjøtt. Dette  kokes i en stor kjele med rikelig vann, godt krydret med salt pepper og lauvbærblad og en finhakket løk. La det småkoke en times tid. Imens kutter du opp kålrabi, selleri, gulrøtter poteter og purre. Som du ser av bildet skal bitene være ganske store. Potetene deles i kanskje 4, men det er alt og de andre grønnsakene måles etter dem.  Dette har ikke bare en praktisk årsak som at