Innlegg

Viser innlegg fra september 27, 2015

VANNBAKKELSE MED OST, ELLER OSTEBOLLER

Bilde
DET FOREGÅR EN EVIGE JAKT PÅ NOE PASSENDE Å SPISE NÅR JEG INVITERER TIL FREDAGSAPERITIF. Du skjønner det at planlegginga er halve moroa. Når sjefen på Maemo i Oslo sier at selv ikke den beste kokk kan lage noe godt av å spurte inn på en butikk etter endt arbeidstid, handle på impuls og håpe det beste. Det er jo klart. Litt planlegging må til, kanskje vi til og med kaster mindre mat og da.  Jeg fikk øye på oppskriften på disse vannbakkelsene  på en svensk nettside. De vekket min nysgjerrighet og som så ofte før, det er ikke lang fra ide' til utført jobb hos meg. Disse var dessuten lette å lage. Noe som aldri er en ulempe i mitt kjøkken. Så jeg lette fram min beste kjøkkenvenn, kjøkkenmaskinen Kenwood, noe få ingredienser og satte igang. I den innerste, minst brukte stua Her koser vi oss med litt å bite i, litt i glassene, litt musikk, gode samtaler og kanskje til og med ved et par skjeldne anledninger, poesi. Husk jeg sa skjeldne, men derfor klart minneverdig, sannhet

VANNBAKKELSE MED OST, ELLER OSTEBOLLER

Bilde
DET FOREGÅR EN EVIGE JAKT PÅ NOE PASSENDE Å SPISE NÅR JEG INVITERER TIL FREDAGSAPERITIF. Du skjønner det at planlegginga er halve morroa. Når sjefen på Maemo i Oslo sier at selv ikke den beste kokk kan lage noe godt av å spurte inn på en butikk etter endt arbeidstid, handle på impuls og håpe det beste. Det er jo klart. Litt planlegging må til, kanskje vi til og med kaster mindre mat og da.  Jeg fikk øye på oppskriften på disse vannbakkelsene  på en svensk nettside. De vekket min nysgjerrighet og som så ofte før, det er ikke lang fra ide' til utført jobb hos meg. Disse var dessuten lette å lage. Noe som aldri er en ulempe i mitt kjøkken. Så jeg lette fram min beste kjøkkenvenn, kjøkkenmaskinen Kenwood, noe få ingredienser og satte igang. I den innerste, minst brukte stua Her koser vi oss med litt å bite i, litt i glassene, litt musikk, gode samtaler og kanskje til og med ved et par skjeldne anledninger, poesi. Husk jeg sa skjeldne, men derfor klart minneverdig, sannhe

FØRSTEHJELP TIL URTENE FRA I SOMMER

Bilde
DET ER EGENTLIG BARE Å KASTE DEM TENKTE JEG, MEN DET ER ALLTID EN UTVEI. Det utvalget som står på hagebordet er her både forvokst, forblåst og kort sagt en smule slitt. Så fikk jeg øye på en oppskrift på en måte å bevare dem og å gjøre det mulig å bruke dem senere i matlaging.  De triste restene Gjett om den nesten fortryllende duften av urter spredde seg på kjøkkenet, mynte og estragon Renset Mynte Oppskrift på  Urtesalt Plukk urter, er de våte etter regn må de tørkes med tørkepapir. Rens bort harde stilker, visne blader, rusk og rask. Legg urtene i kjøkkenmaskin(foodprossesor), ha i litt grovt salt(billig type) og kjør til blandingen er glatt. Hell miksen på bakepapir og stekeplate. Sett inn i stekeovnen på 50 C med varmluft. La dette stå på til det er helt knusk tørt. Det kan ta alt fra to timer til over natten. Det er bedre at det står to timer for lenge enn for kort. Urtesalt har lett for å klumpe seg i prosessen, da er det bare å knuse det med baksiden av e

SPENNENDE OPPLEVELSER FRA HØSTHAGEN

Bilde
MÅNEFORMØRKELSEN VAR VEL DET MEST SPEKTAKULÆRE I utgangspunktet tenkt jeg at å oppleve noe kl. fire om natta, nei der går grensen for en pensjonist.  Mediene var fulle av hvor flott dette kom til å bli, og ikke mindre viktig, hvor lenge det blir til neste gang. Et eller annet sted inne i mitt mentale apparat må dette ha gjort en smule inntrykk. Kl fire natt mellom 27 og 28 september, våknet jeg nemlig og var lys våken.  Selvsagt tok jeg på på meg litt klær og gikk ut på verandaen her i 2 etg.  Og der var den! Jeg har alltid vært fasinert av månen og fullmånen spesiellt, det er ikke første gangen jeg står på den verandaen på natterstid for å se på månen, men dette var et spesiellt og magisk øyeblikk. Ren og skjær magi Dette var synet som satte meg ut slik at jeg ikke sov på et par timer etterpå. Måtte koke meg en kopp te for på roe meg ned, gikk tilbake for å se mer. Prøvde også å ta bilder med det jeg råder over av fotoutstyr, men det var ikke godt nok til å gjengi det ø

JEG ER LITT PÅ RØDBETEKJØRET

Bilde
TROR ALLIKEVEL IKKE DET SKAL GI NOEN VARIGE SKADER ELLER NOEN PERSONLIGHETS FORANDRINGER. Det er vel bare et utslag av min sedvanlige nysgjerrighet og før vi vet ordet av det så vil kjøttmat stå øverst på menyen igjen. Helgas fårekål måltid bærer signaler om det. Allikevel, rødbete burgere, ja det høres jo veldig godt ut. Ser at den overskriften jeg har med Vegetarretter her på bloggen. Kanskje det har en sammenheng med at familien har blitt forsterket med en vegetarianer? En av de unge mennene i nær familien har fått en partner som er glad i å lage mat, men uten kjøtt.  Javel, det  skal ikke noe problem.  Jeg liker å lære nye ting, så "just bring it on". Her kommer rødbeteburgere. Selv bladene kan brukes i salater Oppskrift  Rødbeterburgere 5 dl revet rå rødbetere 2 dl revet rå potet 2 dl kikert mel 1 dl finhakket løk salt/pepper 1 ts timian 1 ss finhakket kapers Bland alle ingridiensene og elt for hånd til en glatt masse. Form massen til burgere ogstek

AVSLUTNINGEN I HAGEN

Bilde
DEN HAR JEG FORSØK Å UTSETTE, MEN HØSTEN ER HER, UAVVENDELIG Sommerens gleder i hagen blir smått om senn ryddet bort. Et par timers jobb og mye er gjort. Jeg har ikke tant og fjas i hagen! Ok, litt, men iallfall ikke nisser  Som du ser, noe blir det jo.  Høstrabarbra Disse har snegler kost seg med i hele høst. De ser litt stusselige ut. Vi håper på en ny vår med nye friske rabarbrastilker. Klematisen Summersnow Denne har blitt såå forsinket i år. Det er først nå at den begynner å blomstre, men den blomstringen er overdådig og den gjør ære på navnet Summersnow. Deilig at noe ennå er friskt og flott. For å se mer, klikk her .