FØRSTEHJELP TIL URTENE FRA I SOMMER

DET ER EGENTLIG BARE Å KASTE DEM TENKTE JEG, MEN DET ER ALLTID EN UTVEI.

Det utvalget som står på hagebordet er her både forvokst, forblåst og kort sagt en smule slitt.
Så fikk jeg øye på en oppskrift på en måte å bevare dem og å gjøre det mulig å
bruke dem senere i matlaging. 

De triste restene

Gjett om den nesten fortryllende duften av urter spredde seg på kjøkkenet, mynte og estragon


Renset Mynte
Oppskrift på 
Urtesalt
Plukk urter, er de våte etter regn må de tørkes med tørkepapir. Rens bort harde stilker, visne blader, rusk og rask. Legg urtene i kjøkkenmaskin(foodprossesor), ha i litt grovt salt(billig type) og kjør til blandingen er glatt.
Hell miksen på bakepapir og stekeplate. Sett inn i stekeovnen på 50 C med varmluft. La dette stå på til det er helt knusk tørt. Det kan ta alt fra to timer til over natten. Det er bedre at det står to timer for lenge enn for kort.
Urtesalt har lett for å klumpe seg i prosessen, da er det bare å knuse det med baksiden av en sleiv.
Så kan du helle det over på gass og sette tørt og mørkt.
Hvordan skal man bruke dette?
Smakstilsetninger til gryteretter, supper osv.
Du kan bruke alle sorter urter, sellerirot, sitronskall og løk. Tror i grunnen alt mulig kan brukes.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?