Innlegg

Viser innlegg fra august 19, 2012

Å STEKE STEINBIT

Bilde
Fredager er det tid for et lite og hyggelig måltid Må ikke ligge for lenge 1-2  fiskestykke til oss hver og litt ekstra godt tilbehør så er vi straks i mål. Nå ja et glass vin til er heller ikke å forakte. I dag stekte jeg 3 stk stenbit og brukte smør i panna for å få litt farge på. Panna var god og varm og smøret begynte å bli brunt da fisken kom i. så satte jeg ned varmen til middels. La fisken ligge i ro på den første sida til den er god og brun ca 3-4 min. Snu fisken og øs litt av fettet over under steking. Nå kan du og salt og peppre litt. Viktig å vite: fisk blir fort for mye stekt, da blir den tørr. Når du tar fisken av panna vil det fortsette å steke inni noen min etter at den er tatt av varmen. Fisk skal være saftig inni. Saften av en sitronbåt over er også ekstra godt på fisk. Det er bare på prøve seg fram, men jammen smaker det godt.

EN SØT, SYRLIG OG UVANLIG GELE AV LØVETANN

Bilde
SERVERT SOM TILBEHØR TIL GRILLMAT Dette er ei oppskrift som jeg fant i en avis. Den er nok mest tenkt brukt til grillmat, men jeg ser ingen grunn til at ikke vi skal prøve den som tilbehør til annet stekt mat. Problemet er at på denne årstida finner ikke jeg så mye løvetann. Som dere ser et enslig eksemplar.  Ensom ikke sant? 2 epler skjæres i små biter. 250gr løvetannblomst i full blomst. Kun gule kronblader. 1sitron vaskes før du river skallet. Deretter deler du sitronen og presser safta ut. Legg alt i en kjele, hell over 5dl vann og legg i 1 kvist rosmarin. Kok opp og la småkoke i ca 30 min, sil dethele og press litt for å få all safta ut. Så har du i 5 dl sukker. Da skal geleen være ferdig og kan fylles over på passe glass.                                                                  

SMÅ FERIETURER ER IKKE Å FORAKTE

Bilde
DET MÅ BARE BLI MANGE NOK AV DEM Denne helga var vi på ei hytte med gode venner i skjærgården utafor Mandal. Været var som det har vært i sommer, sol, skyer, tåke, sol, skyer, truende skyer, osv. osv. Men vi var fornøyde. Litt ekskursjoner til intressante museer og steder med historie. Litt praktisk jobbing, mye god mat og god drikke.  Vi er klar til avgang Han har jo mistet noe Med andre ord ei fin og hyggelig helg.

DEN FASTE SOMMERSPISEPLASSEN

Bilde
HAR FÅTT SITT EGET NAVN Selv denne sommeren med så mye gråvær og der vi har vært så langt unna en strålende sommer, så har vi fått kost oss med middager og familiesamlinger i fleng. I vår familie har vi språkvariasjon Vi har blitt veldig glad i denne kroken, der henger minnene om alle smakfulle måltider og alle dype samtaler igjen. Bare for å gi det et navn Skryt skal vi holde oss for gode til, derfor må vi tilstå at det har vært mye tanketomt fjolleri og noen gode og mange flaue vitser også. Så er den klar for besøk av familien Fisk, vin og salat, jo vi koser oss vi to