Innlegg

Viser innlegg fra april 22, 2012

FENIKKEL ER EN FAVORITT

Bilde
DEN HAR EN SØTLIG ANISSMAK Smaken er subtil, den overtar ikke eller overdøver den maten den skal komplementere.  Nydelig til fisk av alle slag, men jeg har og brukt den til  kalkun og kylling. Ennå ikke stekt OPPSKRIFT Stor ildfast form, kutt fenikkeln i skiver, legg utover i forma. Dryss på salt og litt pepper, olje og så inn i stekeovn. 160-180 C i ca 30 min.  Her har jeg hatt på paprikastrimler, de smakene er veldig gode sammen. De er ikke bare smakfulle Strimler av løk gir og en ekstra god smak til. Det er viktig at grønnsaken skal få stå så lenge, slik at den blir glasert og smakene får tid til å utvikle seg. Rasper du parmesan over, så nærmer man seg himmelske tilstander.

DETTE ER EN SALAT SOM PASSER TIL DET MEST KRYDREDE RETTENE

Bilde
Eksotisk og e nkel som få 1 skrellet gulrot skaves på langs med potetskreller eller ostehøvel og 1 vasket agurk skaves og på samme måte. Du skal få lange flate skav som krøller seg litt. Finsnitt en halv rød løk i halve ringer. Her har øynene og fått stimulans Bland godt og server uten dressing. Det er meningen at dette skal leske og rense munnen når du spiser sterk krydret mat. Vil du så kan du ha over 1-2 ss yoghurt  naturell eller spise den med raita. Så deilig smak, og så lett å lage. Raita fins her

KONSERT FOR DEM MED PATINA

Bilde
MED TILBAKEBLIKK, ALLSANG OG LITT NYTT Messingbjørnen vår passer på Et bilde av billetten er det eneste synlige beviset. Men du vet, i sjel og sinn sitter et langt større avtrykk som vi tar med oss videre. Eggum &  Sivertsen er ikke akkurat smågutter. Kjempefornøyd med full valuta for pengene.