Innlegg

Viser innlegg fra november 8, 2015

HVA JEG EGENTLIG TENKER PÅ

Bilde
ER KANSKJE IKKE HJEMMEKOS HELE TIDEN. Selvsagt ligger mine barn og mine barns velferd og framtid langt framme i min bevissthet. Kanskje også derfor blir Europas opprørende hendelser i det siste, noe man blir ekstra berørt av.  De bare venter Flyktningestrømmen av lidende og fortvilte mennesker gjør at alle med et normalt følelsesliv fulle av medlidenhet og medfølelse og en trang til å hjelpe. Det er den første følelsen som kommer. Men strømmen avtar jo ikke og den når våre grenser og følelsene endrer seg til forskrekkelse, angst og stor uro. Det er ikke noe i disse følelsene som ikke er akseptable. Den som ikke er urolig i møte med dette og tankene på forandringene vi står overfor i framtida, de tror jeg ikke snakker helt sant.  For meg er dette en naturlig følelsesreaksjon. Det som ikke er bra er når disse følelsene får styre handlinger og de verbale uttrykk. Når mennesker i skrekk rope høyt om grensegjerder og det som verre er for å stenge ute. Min reaksjon på

LITT TIDLIG FOR PEPPERKAKER VEL?

Bilde
DET HAR VI ALTSÅ IKKE TENKT Å BRY OSS MED. HAR UNGENE LYST PÅ PEPPERKAKEBAKING I MIDTEN AV NOVEMBER, SÅ FÅR DE DET. Derfor bruker vi en fredags ettermiddag til å gjøre klar deigen. Har du vært borti pepperkakedeig, så vet du at den skal hvile over natta. Selve bakingen foregikk derfor utover ettermiddagen neste dag, lørdag. Det er alltid litt stressende å ha overoppsynet med kombinasjonen klissen deig,  kjevler og barn.  Denne gangen hadde vi en utmerket deig å jobbe med, en av de beste. Barna var flinke og oppførte seg pent, hadde tydelig jobbet med kjevle og deig før. Kjevlene ja, de var kjevler. De med hull skal henges opp til jul. Hvis de lever så lenge, jeg har mine tvil Oppskrift på sprø pepperkaker  150 gr marg/smør 1 dl sirup 2 dl sukker 1 dl fløte o,5 ts ingefær 0,5 ts nellik 0,5 ts nellik 0,5 ts sort pepper 2 ts kanel 2 ts bakepulver 450 gr hvetemel Smelt smør, sukker og sirup i en kjele, avkjøl endel og rør inn fløten. Sikt inn hvetemel/krydderbland