Innlegg

Viser innlegg fra mars 24, 2013

KALVEGRYTE

Bilde
OG HVIS DU LURER PÅ HVOR JEG FÅR TAK I KALVEKJØTT ? Så er det ikke i Norge, for å si det sånn. Men altså, her sitter jeg med skiver av kalvelår. Jeg har utforsket smaken på Osso bucko, og nå har jeg tenkt å få brukt dette kjøttet til flere varianter. Det passer jo godt når en fra familiens yngre garde har skaffet seg en partner som skal introduseres i bestemorsgenerasjonen. Vi blir glade og stiller med en middagsinvitasjon. Bestemødrene er avgjort nysgjerrig på denne søte jenta fra en annen kant av landet. Spørsmålet blir hva spiser hun eller mer presist; hva spiser hun ikke? Da tar jeg frem kalvekjøttet mitt, det tenker jeg passer til ei gryte i dag. Litt forskjellig oppi gryta Jeg skar bort ben og hadde bare rent kjøtt som ble brunet godt på forhånd. Så hadde jeg i 4 dl grønnsaksbuljong, timian og sopp og lot det hele koke i ca 1 time. Så hadde jeg oppi gulrøtter kuttet i fine strimler, litt sølvløk og bønner.  Vi hadde og poteter til En dæsj med sitron og bladp

EN AV DAGENE BLIR DET PÅSKELAM

Bilde
MEN I DAG BLIR DET LAMMECONFITE Hva i alle dager er det? Selvsagt fransk, selvsagt innviklet og selvsagt så-så smakfullt. Jeg må med en gang tilstå at jeg har ikke fulgt oppskriften helt ut. Som så ofte før blir det med min egen vri. Dette må til I mere enn tredve år har denne leirgryta fulgt med fra kjøkken til kjøkken. Denne gangen bruker jeg den til å koke lettsaltet lammekjøtt i olje, med gulrot, løk, timian, sitron og olje. Kjøttet jeg brukte var de bitene, topp og bunn, som ble kuttet av låret, for å få ei lita stek som passet inn i ovnen. Kjøttet lå i salt i ca 3-4 t, så tørket jeg bort overflødig salt og la det i leirgryta med gulerøtter, løk og timian.1-2 dl rapsolje ble tømt over og det hele satt på lav temperatur i stekeovnen for langsteking. Ca 150 C i 4-5 t. Bedre jo lengere den får stå. Når kjøttet faller fra beina så er den ferdig. Da er det på tide å hurtigsteke det under grill i ovnen for å få ei fin sprø steke skorpe. Det med forhåndssalting og fett

APPELSIN ER FRISKT OG GODT

Bilde
DEN PASSER HELT PERFEKT OGSÅ SOM DESSERT Når vi teller kaloriene i denne desserten, da ser du at den glir rett inn i hvilken som helst diett eller slankeregime. La oss se nærmere på detaljene her.  Dette er dessert beregnet på 4 personer. Påskesnadder Oppskrift til 4 2 appelsiner 2 ss pistasjenøtter ca 0,5 cm ingefærrot  2 ruter  70%   sjokolade Mager vaniljekesam eller vaniljeis Skrell nøye bort  alt skall med det hvite . Så deles appelsinen i 4 langs båtene. Deretter skar jeg tynne skiver og la dem i ei fin skål. Pistasijenøtter ble grovhakket og drysset over.  Nesten ferdig, men vent litt, utskeielser må vi unne oss. Sjokolade brutt i småbiter, blandet med resten, så er vi klar. 2 av oss syntes mager Kesam passet veldig godt og smakte nydelig over denne friske og spennende fruktsalaten. De andre to som spiste, lastet opp med vaniljeis og var strålende fornøyde.

TIL TOMATENS PRIS

Bilde
DE ER SOM ALLE VET FULLE AV NÆRING OG SMAK Det er kanskje på tide at vi tenker på å variere bruken en smule. På den måten kommer vi kanskje nærmere målet om fem om dagen, uten å tenker for mye på det. Det er ikke så mye å si om denne måten å gjøre det på. Delte tomater strødd med en tanke sukker, salt, pepper og hvitløk. Klare i sine små former Plasser i ildfast form i stekeovn på lav temp i lang tid. Dess lengere det tar jo søtere blir tomatene. Spørsmålet blir fort hva bruker jeg dem til?? Vel noen forslag har jeg jo, men du må gjerne finne på noe selv. Denne gangen var de tilbehør til lammekjøtt, det kan godt være en siderett på et tapasbord, men da vil du vel ha mere tomater. Sammen med kjøtt som har mye smak. Tror at svinekjøtt blir for mildt i smaken. Tenker meg at som pålegg på ristet loff vil det være deilig. Klikk her for flere tomater