EN AV DAGENE BLIR DET PÅSKELAM

MEN I DAG BLIR DET LAMMECONFITE

Hva i alle dager er det? Selvsagt fransk, selvsagt innviklet og selvsagt så-så smakfullt.
Jeg må med en gang tilstå at jeg har ikke fulgt oppskriften helt ut. Som så ofte før blir det med min egen vri.
Dette må til
I mere enn tredve år har denne leirgryta fulgt med fra kjøkken til kjøkken. Denne gangen bruker jeg den til å koke lettsaltet lammekjøtt i olje, med gulrot, løk, timian, sitron og olje.

Kjøttet jeg brukte var de bitene, topp og bunn, som ble kuttet av låret, for å få ei lita stek som passet inn i ovnen.

Kjøttet lå i salt i ca 3-4 t, så tørket jeg bort overflødig salt og la det i leirgryta med gulerøtter, løk og timian.1-2 dl rapsolje ble tømt over og det hele satt på lav temperatur i stekeovnen for langsteking. Ca 150 C i 4-5 t.
Bedre jo lengere den får stå. Når kjøttet faller fra beina så er den ferdig. Da er det på tide å hurtigsteke det under grill i ovnen for å få ei fin sprø steke skorpe.

Det med forhåndssalting og fett i forma er det som kalles confite. Brukes mye til oppbevaring av kjøtt.

Men dette var slik jeg forsøkte i år. Det smakte veldig godt og ble servert med gulerøttene fra panna, glaserte sjalottløk og kokte poteter.

Ser ingen grunn til ikke å variere både tilbehør og poteter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?