Innlegg

Viser innlegg fra april 29, 2018

KOKOSCURRY MED SJØMAT

Bilde
VIDUNDERLIG MAT FRA FJERNE STRØK  Til min store glede har jeg begynt å lese oppskrifter igjen. Det har vært en lang ettervinter med lav energi og lite entusiasme over hobbyene mine. Men nå har det løsnet litt og en av dem jeg gjerne leser og lager mat etter er Dagbladets Andreas Viestad. Forleden kom jeg over oppskrifter fra en reise han hadde tatt til Zanzibar av alle steder:Utenfor Øst-Afrika, smaker påvirket både fra Afrika, India og Den arabiske halvøy. Masse fisk og sjømat av alle slag. Da jeg leste oppskriften skjønte jeg at dette var mat jeg kunne lage og vi kunne like. Best av alt, bortsett fra blomkålen og fersk kokosnøtt så fantes alt i mine hyller og skap. Jeg satte igang og gjett om jeg ble gledelig overrasket. Enkelt å lage, utrolig godt og ikke det minste brennende og sterkt.  Legg til bildetekst I sannhetens navn så får jeg innrømme at det ble ikke hverken blekksprut eller tigerreker oppi denne. Det hadde passet godt, men har man allergi så har man allergi,

SAUS MED ESTRAGON

Bilde
DEN SAUSEN SMAKER SÅ GODT TIL KYLLING AT JEG NESTEN FIKK STÅPELS. SELV DAGEN ETTER DA DEN BLE EN LITEN LUNSJRETT Kylling har vi jo titt og ofte. De forskjellige delene av kyllingen, enten hele kyllingen, bryst, vinger eller lår. Vi bruker alle delene, men bruken er jo litt forskjellig.  Den hele kyllingen er den som sjeldnest kommer på bordet. Det er rett og slett for mye mat for to mennesker. Allikevel så skjer det jo. Jeg har snakket før om et av mine store hjelpemidler på kjøkkenet. Det store fryseskapet som står lett tilgjengelig på kjøkkenet. For ikke å få mat som må kastes, så må jeg holde godt oversikt over hva som fins innenfor dørene der. Tilfeldighetene ville at en hel kylling sto for tur for å bli brukt. Gyllen og lekker Kyllingen skal jeg ikke si så mye om i dag, det er sausen jeg har tenkt å fordype meg i. Kanskje en litt forkjært måte å uttrykke seg på, nå fikk jeg et bilde på netthinna av hvordan det kan være på dyppe seg i saus. Ikke særlig lekkert. Det som