Innlegg

Viser innlegg fra oktober 13, 2013

DEN VAKRE HØSTEN 2013

Bilde
DETTE ER BARE NOEN AV DE VAKRE NATUROPPLEVELSENE DENNE HØSTEN HAR BYDD PÅ. På veien til et hverdagslig gjøremål passerte jeg dette lønnetreet engang i høst. Jeg måtte stoppe bilen bare for å forevige det. Selv det gamle gjerdet ble vakkert Endel av min hverdag består av å gå tur med en gjeng gode venninner. Det gir også svært mange flotte naturopplevelser, stor og små. Det har vært snakk om dårlig sopphøst... ikke røre, bare se. Stor utsikt får man og på disse turene. Det er viktig å å få variasjon over hvor turene går. Det er ikke noe problem her i distriktet. Fra en tur på svaberga Så var det gutta fra Bergen som var på tur i bøkeskogen med rive, for å lage store nok løvhauger sånn at de kunne begraves helt Vi ser deg nok Det lyktes de veldig bra med, og riva kom hjem og står nå pent i skjulet og venter på vår. Hei, hei.. M en jeg blir ikke ferdig med de vanvittige høstfargene i år, og den mektige følelsen skogen gir. For et harmon

RØDBETER HOS MEG!!!

Bilde
DET ER NOE HELT NYTT, MEN VELDIG GODT Oppmuntret av noen i familien, har jeg hatt noen prøvemåltider i de siste dagene som har gitt mersmak, bokstavelig talt. Den første gangen jeg brukte rødbeter var i en fiskeform. Det  var ikke planlagt, men den fikk være med siden den nå engang var i kjøleskapet. Du verden, skal si den forsvarte sin plass med smak. Neste forsøk var chevre chaud.  Der fikk den ikke være med på tallerkenen, den sølte så mye rød saft, men som  biter i ei skål ved siden av, smakte det igjen fortreffelig. Etterhvert har min nysgjerrighet våknet, jeg har startet å eksperimentere. Torsk sto på menyen og hverken kokte gulrøtter eller kokte poteter fristet. Hell og lykke, rødbeter i kjøleskapet. Sellerirot gir en smakfull mos Oppskrift på foliebakte rødbeter: Så mange rødbeter du tenker du trenger ca 200 gr Ta på deg plasthansker, skrell beten, del i terninger og legg i folie. På toppen legger du e n stor kvast fersk timian. ca 2-3 ss eller mer oliv

URTEKNYTTE

Bilde
ELLER URTEKNIPPE, HVA HETER DET EGENTLIG? Hver gang jeg koker kjøtt eller fisk eller bare litt kraft, så lager jeg et slikt. Du merker at jeg nå bare kaller det "et slikt". Tror egentlig aldri jeg har hørt navet på "et slik". Jeg får kanskje være litt mer tydelig slik at du skjønner hva jeg mener.  Når jeg koker kraft som skal brukes til alle slags supper, ønsker jeg å ha så gode smaker som mulig. Da tyr jeg til urtenes verden.  Det er ikke alltid det passer å ha urtene flytende rundt i kraften, noe som gjør den grumsete.  Da lager jeg "en slik" bunt. Dette lukter fantastisk Dette er fangsten fra de urtene jeg har i hagen nå. Bruk det du har som passer best.Tørket lauvbærblad og purre kommer i tillegg til persille, løpe-stikke og timian. Disse vil gjøre smaken av kjøttsuppen mye bedre enn bare salt og pepper. Nett og fin Her har jeg laget et ferdig knytte med vanlig bomullstråd. Som du ser, purren er innpakningen som holder dette sammen

DU HUSKER DE SMÅKAKENE SOM VAR MISLYKKEDE

Bilde
MEN JEG KAN JO IKKE GI MEG ETTER FØRSTE FORSØK Så jeg forsøkte igjen og igjen. Etter 3-4 forsøk, kom jeg frem til en oppskrift som jeg liker.  Jeg har prøvd ut flere typer fyll, mer eller mindre sukker og mel.Så har jeg rullet pølser eller kuler, sist kjevlet jeg. En start Så stakk jeg ut med et passe redskap,  Kakeboksen står klar Det ble masse kaker, og smaken var nydelig. Den nåværende oppskriften er slik: 200 gr marg som har romtemperatur, røres hvitt med 140 gr sukker.  1 eggeplomme tilsettes, det røres godt. 1dl rosiner og revet skall og 1 ts sitronsaft av en sitron    røres i.   Sikt over 250 gr hvetemel. Bruk hv. mel til å rulle/ kjevle ut. Stekes på 180-200 C i 8-12 min. Nå begynner jeg å ha gode småkaker!!