Innlegg

Viser innlegg fra oktober 5, 2014

JEG PRØVER BISCOTTI, SOM FØR SAGT SMÅKAKER OG JEG... VI FINNER IKKE RIKTIG UT AV DET MED HVERANDRE

Bilde
MEN DET VAR BARE TIL JEG BESTEMTE MEG FOR Å BRYTE DEN DÅRLIGE SIRKELEN   Det første jeg gjorde var å bestemme meg for hvilken kake skal jeg bake. Så lette jeg rundt i egne oppskrifter, på nettet, prøvde å huske hvordan de smakte og så ut når andre har laget dem. Kort sagt jeg tok i bruk alt jeg rådde over av kunnskap og erfaring. Den kaken jeg bestemte meg for, var den italienske biscotti. En tørr og hard kake som er ment å dyppe i kaffe eller vin før den spises. Den oppskriften jeg fant fram til var amerikansk.  De ser ikke så lekre ut her...du trodde kanskje det var brød? De stekes jo i to omganger, den siste omgangen er mest for å tørke kakene. Dette ser mye bedre ut Biscotti Amerikansk oppskrift 11/4 cup hvetemel 11/4 cup maisennamel 1/2 ts bakepulver 1/2 ts salt 6 ss usaltet romtemperert smør  1 cup sukker 2 store egg 2 ts fersk presset appelsinsaft 1 ts revet appelsinskall 1 cup hakkede dadler 1 cup pistasj eller mandler 1 cup tørkede aprikos 1 t

SMÅKAKER HAR JEG IKKE NOE HELL MED

Bilde
DET MÅ OFTE FLERE FORSØK TIL FØR DE BLIR OK Eller kanskje jeg har for store ambisjoner? denne gangen så jeg en kokk på tv som laget snertne, småkaker i søte små former. Det hele kunne ligne på gode, gammeldagse sandkaker, men smaken og bruken skulle være som en pai der fyllet var søtt og godt.  Så langt kom det aldri hos meg. Det triste resultatet De hadde forresten en utrolig god smak. Kom kanskje av alt sukkeret og smøret..... Deigen kunne jo ikke kastes, så det ble noen riktig søte, velsmakende ..tja hva de nå enn er. Tror ikke den oppskrifta var helt riktig. Jeg skrev den jo ned fra et tv-program.  I full fart mens kokken snakket. Det var nok noe jeg hadde misforstått. Tror heller jeg går tilbake gode, gamle havrekjeks

FROKOST VED PERIODISK FASTE

Bilde
Til nå har jeg tenkt og skrevet om forslag til et varmt måltid om dag de dagene du velger spiser 500/ 600 kalorier pr dag. Frokost er jo viktig uansett hvordan man snur og vender på saken. Kanskje det viktigste måltidet på hele dagen.  En ting er sikkert, de fleste har sin helt egne oppfatning av hva og hvormye mat man liker å spise da. Dette er jo enkelt Her på vårt kjøkken har vi blitt frelst på kokt havregrøt.  Gryna står til bløting ca 1 t. og kokes så sakte opp. Den viktigste ingrediensen  er hard omrøring underveis. Det forandrer konsistensen veldig. Du serverer den med hva du vil, men vei, mål og tell kalorier. Ikke overlat noe til tilfeldighetene. 1 kokt egg på en skive med helkornsbrød med 1 skive magert skinke/kalkun eller kyllingpålegg. 30 gr bran-flakes med 1 1/4 dl lettmelk og en håndfull blåbær 1 skive ristet helkornsbrød med 1 teskje magert smørbrødpålegg og en skål med bringebær/blåbær Dette er noen forslag som starter dagen på en god måte. Du har k

VARM SUPPE ER GODT PÅ KALDE HØSTDAGER

Bilde
OG DENNE ER EN ITALIENSK GRØNNSAKSSUPPE SOM OG PASSER OG GODT TIL 5:2 DIETTEN. Mengden suppe her er beregnet til to personer, da deler du og kaloriene på to.  Denne er veldig mettende når man nesten bare har drukket tidligere på dagen Oppskrift 1 blad grønnkål, finhakket 1/2 liten purre i tynne skiver 1/4 løk, finhakket 1/2skive sellerirot i terninger 1/2 stor gulrot i terninger 1/3 lite blomkålhode 1 fedd hvitløk, knust 0,5 dl kikerter, ferdigkokt, tilsettes til slutt 1  dryss frisk timian 4-5 dl kyllingbuljong Nykvernet pepper 2 ss revet parmesan (bør utelates) 2 ss hakket persille Slik gjør du: Fres alle grønnsakene i en kjele. Tilsett buljongen og kok til alt er mørt. Ha to øser med suppen i en blender og kjør til en jevn masse. Rør denne inn i suppen, slik at den får en fyldig konsistens. Serveres med et dryss  persille.   Hvis du ikke faster kan det smake godt med et dryss av parmesan og litt ferskt brød ved siden av. Ca 330 k

OM SUNNE MATVANER OG DENSLAGS

Bilde
JEG HAR FUNNET MIN MÅTE Å LEVE PÅ, DEN MÅTEN ER 5:2 Et program på NRK TV av og med den engelske legen, journalisten Michael Mosley sist vinter, fikk meg til å spisse ørene. Han analyserte grundige og store undersøkelser rundt diett og vekttap. Hvor mennesker mister mye i vekt og så går fort opp igjen.  Han fortalte om en annen måte å gjøre dette på, nemlig 5:2 dietten. Etterhvert vet alle noe om denne kostholdsendringen, så jeg skal ikke mase mer med det.  Jeg kan bare snakke for meg selv og dele min erfaring.  Etter 9 mnd og 8 kg vekttap, vet jeg at dette er en måte å leve på som passer meg.  5:2 betyr at 5 dager i uka spiser du som normalt, og 2 dager nesten faster du. Jeg sier nesten for du skal spise litt, kvinner 500 kal og menn 600 kal. De eneste reglene er:  De to fastedagene skal ikke komme fortløpende. Ha minst en spisedag imellom.  De to fastedagene kan og flyttes når det passer deg. Da er det bare å se seg rundt etter oppskrifter vel? Her er ikke mange k