Innlegg

Viser innlegg fra april 10, 2011

Akkurat nå i april

Bilde
SÅ SER PEONENE UT SLIK Men det endrer seg jo fort. Tenker du skal få bilder som oppfølgere etterhvert. Enten du vil eller ei.

FISK I ALLE VARIANTER

Bilde
DET ER EN AV MINE RIKTIGE HVERDAGSHELTER NYDELIGE Å SE PÅ OG Dette er lettsalta torsk med poteter og tomater Vel jeg skrella potetene, skar dem i skiver og la dem taksten i en liten porsjonsform til hver. Krydret med salt, pepper litt sitron og rapsolje. Fisken er loin, altså ikke akkurat slik som mora mi lærte meg. Men lettsalta, brunet i stekepanna og stekt ferdig i ildfastform i stekovn. Smaker godt og lett som en plett. 

ARTIGE KOMBINASJONER

Bilde
Smaken, jo den er frisk og sprø. Litt søtlig av paprikabitene, pinjenøttene gir en litt bitter, men smørmyk smak. Bruk ca 2 små bunter pak coy 1middels stor paprika 1 ss pinjenøtter Salatbladene forvelles i ca 2-3 min og legges direkte i kaldt vann, deretter legges de utover på papir og tørkes og danderes el. kuttes opp og legges i en bolle. Paprika kuttes i passe biter og stekes 4-5 min over svak varme i stekepanne mens du tar deg av pak coyen. Pinjenøttene ristes i stekepanna mens du anrretter det andre. Slike lettristede pinjenøtter er en veldig god smaksforsterker i vanlige salater og

SPENNENDE Å UTFORDRE SMAKEN

Bilde
NYE KOMBINASJONER GIR NYE OPPLEVELSER Tykk, deilig balsamico Ingefær i bringebær,  Pepper til jordbær,  Pepper til annanas,  Balsamico over jordbær, Salvie til kylling,  Estragon til kylling,  Broccolistilk til pure,  Epler med muskat og kanel Fiken og bacon,  Aprikos og gulerøtter,  Appelsin og ingefær. Sosisser og bacon Dette er smaksbomber Har prøvd alle, og de smaker av himmelen.

DE OPPRINNELIGE KJØTTKAKENE

Bilde
JA, SELV DE ER KULTUR Oppskrifta er hentet fra et ukeblad på 70-tallet og den har aldri sviktet meg siden. 1/2 kg kjøttdeig, helst ikke nykvernet. Den henger best sammen når den har vært frosset. 1-2 ts salt Alt dette i en kjøkkenmaskin, start opp og la den gå mens du har oppi 2 ss potetmel Arbeid dette sammen og grovrasp 2 middels store kokte  poteter 2 dl vann spees langsomt i mens maskinen fremdeles arbeider. Kjøttkaker er godt til alt Nå kan du sette ditt personlige preg på kjøttkakene med det krydret du selv velger. Jeg har alltid en liten ts chilipulver i for å få litt fres i smaken, selv når de serveres med brunsaus... Spesiellt da!!

MIN TZATZIKI

Bilde
Du vet kjøttkaker spises med mye forskjellig tilbehør. Denne gangen byr jeg  på tzatziki og gresk salat. I andre sammenhenger blir det sterk tomat og løksaus. Grunnoppskriften er den samme som min vanlige kjøttkakeoppskrift. Tzatziki lager jeg alltid selv. Det fins flere måter,men den jeg har valgt meg består av: 1 beger matyoghurt, blandes med 1 agurk kuttet i små terninger, smakes til med hvitløk, sitronsaft salt og pepper. Kjøttkaker på sitt beste

DEN HJERTEGODE FISKEN

Bilde
INGEN GRUNN TIL Å SLUTTE MED DEN ER DET VEL? 1. Trinn D en havner på kjøkkenbenken min hele tida. De beste ukene klarer jeg 3 fiskemiddager, men vanligvis kjemper jeg litt for å få til to. Ambisjoner skal man jo ha, mål å strekke seg mot, forbedringspotensiale osv, osv, osv.Det hele koker ned til at vi helt enkelt liker fisk. Denne måten er enkel og fisken beholder alt du kan tenke deg av smak. 20-30 min i stekeovn på 180-200 grader. Jeg krydrer noen ganger med hvitløk, andre ganger med fersk hakket ingefær. Flotte smaker som ikke ødelegger fiskesmaken. Klemmer alltid saften fra en halv sitron over før steking. Mye bedre enn å ha sitron over når jeg skal spise fisken. At det er helt unødvendig å tilsette noe fett er og en fordel. Den kraften som blir inni folien kan du spise som saus eller kanskje blande i litt creme fraich for å få det litt mere spennende.