Innlegg

Viser innlegg fra februar 16, 2014

DET HETER OGSÅ ALLE HJERTERS DAG

Bilde
VALENTINEDAY ER LITT VEL FREMMEDLANSK FOR MEG Kanskje hele ideen egentlig virker litt fremmed, men det er jo en hyggelig vri på hverdagen. Må vel skynde meg å si, jeg vet det har vært. Hos oss skjedde det ikke mye, store gester passer liksom ikke inn her.  Et søtt hjerte og litt til på kjøkkenbordet,  minnet vi hverandre på "alle hjerters dag". så søtt Mer skal egentlig ikke til, ikke for meg iallefall.

ANDEBRYST, SØTPOTETMOS, LØK KOMPOTT OG BALSAMICOSAUS

Bilde
DET VAR NOEN STRÅLENDE SMAKSKOMBINASJONER Det er ikke første gangen jeg har dette til middag, men underveis så forandrer jeg, legger til og trekker fra. Plutselig en dag, så smaker det helt annerledes enn da jeg laget dette for første gang 2-3 år siden. Etter som årene har gått har jeg kommet fram til en måte å servere på som vi liker.  Den største forskjellen er at nå legger jeg andebrystet ned i mye grovt salt 1 timer før det skal brukes. Før jeg starter å steke, må saltet vaskes bort. Ellers stekes det som jeg alltid har gjort, med litt pepper.  I stekepanna først med fettsiden ned slik at den smelter og brunes, snu fileten i ca 3 min før du legger den i ildfast fat i stekeovnen. Ha og over 0,5 dl appelsinsaft. Stek så 180-200 C i 15 20 min, alt etter størrelse og hvor rosa du vil ha den. Mot slutten av stekingen heller jeg på litt mer appelsinsaft og drysser med revet appelsin skall. Beregn 10-15 min hvile før servering. Kraften som er i formen kan godt brukes som saus,

SYLTETØY AV TRANEBÆR

Bilde
EN LITEN REST SOM BLE TIL OVERS Tørkede tranebær, innkjøpt som smak i ei kake, men som alltid blir det noen rester. Enten gjemmer man dem til de blir dårlig før man kaster, eller så kaster man straks. Tredje muligheten er å klare å bruke restene, helst slik at man har glede av det. Det er ikke alltid like lett det derre, men men tørkede bær så er mulighetene større.  I mitt hode og min tanke er syltetøy alltid en mulighet.  Derfor skred jeg til verket. Allerede nesten spist opp Oppskrift. 1 dl tørkede tranebær  5 ss sukker nellik  kanel Vann Legg bærene i vann 1-2 t., Kok opp med nytt vann+sukker som dekker bæra godt. et lite dryss krydder, kanel overdøver fort andre smaker. Dette er et av de tilfellene der du bare må smake deg frem til hvilken balanse du vil ha mellom surt, søtt og krydder smaken.  Jeg fikk brukt resten min på en fin måte og "smakspanelet", også kjent som ektemann, var fornøyd. Syltetøyet passet fint til frokost rundstykket, men og