Innlegg

Viser innlegg fra mai 6, 2012

NOEN GANGER KAN MAN FÅ LYST PÅ EGGERØRE TIL ANDRE AV DØGNETS TIDER.

Bilde
 ENN BARE TIL FROKOST MED GRESSLØK Når jeg lager eggerøre vil jeg ha en kremaktig og myk konsistens. For å oppnå dette sper jeg med vann ikke fløte eller melk. Har også skjønt at noen ikke bryr seg med å spe i det hele tatt. Eggerøra blir da fort hard og tørr. Til 3-4 personer Oppskrift: 6 egg vispes lett sammen slik at plomme og hvite blandes godt. Skal ikke stivpiskes Spe med 1 ss med kuldslått vann pr egg. Visp videre til det har blandet seg. Salt og pepre etter smak. jeg liker og den lette løksmaken det gir med finklippet gressløk. Helles i smurt, ikke altfor varm panne. Rør hele tiden mens den stivner. Skal ikke stekes slik at den blir brun. Hvis du tar den bort fra varmen før den har stivnet helt og lar den stå, så stivner den på ettervarmen. Du får en myk og smakfull eggerøre som er en pryd på alle frokost og lunsjbord. Mer lunsj? Klikk her .

KVEITE ER DEN DEILIGSTE AV ALLE FISKER

Bilde
DET ER HAVETS DRONNING Den koster ikke bare det hvite i øyet, men skjorta og flesk osv, osv. Jeg porsjerte den, det er da man får den rette silkemyke, men allikevel faste konsistensen. Smaken kommer og til sin rett da.   Se den kvaliteten For en smak og for en konsistens. Det var nesten høytid rundt middagsbordet i dag. Forsiktig,forsiktig  Oppskrift Kok opp 2-3 l vann. Mengde vann etter hvor mye fisk du har. Det skal være rikelig. Krydderet må tilpasses vannmengden. 0,5-1dl salt 1 ts pepper En god slump vineddik Legg fiskestykkene i det kokende vannet, demp varmen og la fisken trekke i noen minutter. Bedre forlite enn for mye. Den stivner og flaker seg selv om den blir tatt helt av varmen. Så serverte jeg med tradisjonell hollandeise, men sandefjordsmør er også deilig. Kokte poteter, asparges og en tomat/choritzosalsa. Et herlig måltid som vi gjerne gjentar ofte(hadde det bare ikke vært så dyrt.)