Innlegg

Viser innlegg fra desember 30, 2012

STEINBITFILETEN REDDER DAGEN

Bilde
VI KJENTE JO AT NOE LETTFORDØYELOG VILLE GJØRE GODT PÅ NYÅRET Fiskemiddager er blitt luksusmat på grunn av prisen de siste årene. Dampen stiger og lager tåkeskyer Man må tenke litt annerledes. Vi trenger kanskje ikke så mye proteiner til hvert måltid. Det er selvsagt den delen av det varme måltidet vi bør bruke mindre av og erstatte med grønnsaker og frukt. Sunnere, billigere og mere miljøvennlig. Hva venter vi på da? Salt/pepper og sitronkrydrete fileter stekes lett i panna. Serveres med en velsmakende salat av fenikkel og epler.

KRUMKAKER

Bilde
NÅ ER VI VIRKELIG I TRADISJONENES RIKE Tenker du at krumkaker skal forvises til bare en servering i jula, som en av de mange smakløse småkaker som fins, da er det kanskje oppskrifta di det er noe i veien med. Jeg har fått servert min del av smakløse og tykke krumkaker Hos oss har vi ei oppskrift som er gammel, lett og gir sprø smakfulle kaker. Tenkte at du skulle få ta del i den. Bruk den samme koppen hele tida 2 egg 2 små kopper sukker Dette piskes til en tykk sammenhengende eggmasse(ikke eggedosis) 2 små kopper smeltet margarin 2 små kopper potetmel 2 små kopper hvetemel 2 små kopper kuldslått vann Dette blandes til en tyktflytende røre. Legg røren med ss i et varmt jern (de eldste er best). Press sammen i starten for å få kaka tynn nok. Her vil din erfaring med din ovn og ditt jern telle. Med ny induksjonsovn tok jeg i år fram ei lita bærbar stekeplate for å kunne bruke det gamle jernet etter farmor. Du skjønner at det er mye styr, men for ei belønning. S

MARENGSBUNN

Bilde
DET KJENNES UT SOM OM JEG ER LITT PÅ ETTERSKUDD Jeg mener når jeg snakker om festkaker og slikt på en vanlig onsdag. Men det skulle ikke forbause meg at noen får bruk for slike oppskrifter i nærmeste fremtid. Greit å ha, sier nå jeg. Resten ble små munnfuller Det er jo morsomt å bruke ei sprøyte for å få et annerledes mønster, men nødvendig er det ikke. OPPSKRIFT PÅ FRANSK MARENGS: 4 eggehviter 200 gr melis 1 ts fersk presset sitron saft Vask alltid visp og bolle i fettfjernende vaskemiddel for hånd. Skal ikke drive tekstreklame, men det vaskemidlet som nå også finnes som spray og som har vært på oppvaskbenker lenge, er best. Når du deler plommene fra, må du være veldig nøye. Går det hull på en plomme kan du bare legge hele det egget til sides. Ikke la noen deler komme i nærheten av hvitene som skal piskes. Dette er ekstremt viktig hvis du skal få en stiv marengsmasse. Pisk så hvitene sammen til du ser at det begynner å skumme, ha først i sitron og så melisen i lit