Innlegg

Viser innlegg fra november 15, 2015

ER NOVEMBER LITT FOR SENT Å KOKE SYLTEØY, SLIK SOM DET BLE FOR TIDLIG MED RIBBE?

Bilde
ER JEG HELT UTE AV TAKT? DET SPØRSMÅLET VIL JEG HELST IKKE SVARE PÅ, MEN KAN SI SÅ MYE AT DET KOMMER AN PÅ........LITT AV HVERT. Når vi nærmer oss slutten av november er nok de fleste av naturens gaver brukt opp, spist enten av mennesker eller dyr. Høsten har jo vært litt i utakt og noen gaver har overlevd. I naboens hage står gamle epletrær som bærer noen helt utrolig, smakfulle epler. Små og flekkete, men de er noen smaksbomber. Her har vi igjen er det bevist,  det er jo ikke størrelsen det kommer an på. I siste liten før snøen kom fikk jeg noen av dem på kjøkkenbenken. Hele familien, begge to, satte i gang med å få dem forvandlet til syltetøy. Og for et syltetøy det ble. Jeg er en søt mons, så syltetøy står alltid på min meny.  Nå jeg må kanskje innrømme at eplemos har aldri vært en av favorittene. Det som får meg i gang med dette er først og fremst utfordringen i å lage noe som smaker godt, kanskje som gaver til noen? Jeg ser og for meg desserten "tilslørte bondepiker&quo

OM DET UMISTELIGE TURLIVET

Bilde
NÅR MAN BOR ET STED SOM HAR TURTERRENG RETT UT FRA PORTEN. DA ER MAN PRIVELIGERT Når turtilbudet strekker seg fra sjøkanten, skogsområder, ferskvann og fjell, da har man litt å velge i. Alle disse stedene er lett tilgjengelig og det er bare å velge å vrake. Når også turkameratene er flere, da er mulighetene mange. Noen ganger går vi i flere timer, spiser maten ute og lar skravla gå. Utallige verdensproblemer er nå så godt som løst. Vi jobber med flyktningekrisa, men den er tar litt lengere tid. Vi finner nok ut av det. Hvis været er kald og hustrig, så går vi på kino eller kafe. Et par ganger i året spandere vi lunsj på hverandre hjemme. Kjempekoselig. Det er den ene turgruppa mi.  Ja, så er det noen jeg kan få med ut på en søndag, og så er det den gågruppa med mål og mening. De går for livet og helsa et par ganger i uka.  Med en uendelig lang og uvanlig flott og tørr høst, så har turene stått i kø og det har de magiske naturopplevelsene og.  I dag står ei gryte med kjøttsuppe k

MARINERTE KYLLINGVINGER, HVA ER DET SLAGS MAT FOR VOKSNE MENNESKER??

Bilde
NOEN DAGER BLIR DET RETT OG SLETT JUNK-FOOD Det er sånn det er, noen dager kutter man hjørner. Etter perioder med krevende planlegging, dypt tenkearbeid og en velutviklet infrastruktur, så ramler jeg mentalt på rygg og velger lette løsninger. Kyllingvinger ligger litt bortgjemt i vårt fryseskap. Inne i et hjørne og venter på sin sjanse, når behovet for lettvintmat, den uten tanke arbeidmat oppstår. Den gjør jo det med litt ujevne mellomrom. Marinaden til disse vingene sørger jeg allikevel for på egen hånd. Jeg synker ikke så dypt at jeg kjøper ferdigmarinert. Åhnei, ikke denne dama!!! Klart, ferdig, gå Oppskrift på m arinade 800 gr kyllingvinger 100 gr mild honning 2 ss worchestershiresaus 2 ss dijonsennep 2 ss rødvinseddik 5 dæsjer tabasco Alt blandes sammen, la kyllingvingene stå i denne blandingen i 2-3 t. Vi spiste med en enkel grønnsalat til og så hentet vi deilige, nystekte, sprø pommes frites i nærmeste kebabsjappe. Smakte aldeles utmerket. Klarte ikke å f

DET ER LITT TIDLIG MED RIBBE

Bilde
 VENT NÅ MED JULEMATEN, DET ER ALTFOR TIDLIG. DET ER MIN FØRSTE TANKE Heldigvis så kan ribbe være noe mer enn julemat . Servert fra grillen i den varmere årstida, servert med amerikansksmaker som BBQ eller slik jeg gjorde, med    asiatiske smaker. Jeg kjøpte ei bukliste, den nederste delen av ribba, den uten ben. Det er og den delen jeg lager sylterull av. Det skjedde ikke  denne gangen, men det er tiden for det og snart. Derfor hadde butikken min Meny Sentrum masse tilbud på ribbe og svinekjøtt. Vet du ikke hvordan dette ser ut, så spør i disken på en butikk med ferskvaredisk. De har kunnskap. Den lekre asiatiske smaken fant jeg hos Andreas Viestad. Han er en av mine favorittkokker. Han lager enkel, velsmakende mat.  Legg til bildetekst Oppskrift 800 gr bukliste Marinade 3 ss hoisinsaus 2 ss honning 3 ss riseddik el hvitvin 3 ss soyasaus 2-3 ss tomatpurè 2 ss finrevet ingefær 1 ss sesamolje 1 ts sesamfrø saften av 2 lime Skjær svoren av kjøttet, kniven må være