Innlegg

Viser innlegg fra mars 6, 2011

MULTEDESSERT

Bilde
DEN NORDNORSKE STJERNEDESSERTEN Multe har en sterk symbolverdi og gleder oss alle nordfra, selv de av oss som egentlig er lei av tradisjonelle multekremer. Ingen over og ingen ved siden. Derfor leter jeg etter  variasjon over temaet, en annen måte å lage det til på. Pannacotta gir en liten følelse av noe spennende og utenlandsk, men den er egentlig veldig likt en pudding.  Her får du oppskrift på hjemmelaget saus i samme farta. Du trenger: 3 dl kremfløte 1 vaniljestang 2 plater gelatin 50 gram snøfrisk naturelle 2 lime 100 gram sukker 2 ss søt likør, gjerne multe (kan droppes) 200 gram multer noen kvaster fersk timian 1,5 dl vann Du gjør: 1. Del vaniljestangen på midten og skrap ut mesteparten av frøene. Legg gelatinplatene i bløtt. 2. Kok opp 2,5 dl av fløten sammen med vaniljestangen. 3. Pisk snøfrisk og 0,5 dl av fløten. 4. Fisk vaniljestangen ut av fløten. Bland inn gelatinen, snøfrisken, 1 ss revet limeskall, saft fra limen, 50 gram sukker og likør.

FASTELAVEN

Bilde
HOS OSS GJØR VI DET ENKELT Legg til bildetekst Hvetedeig kjevles utover til en tykk leiv, lag ruter ca 4x4 cm, en liten syltetøy el vaniljekrem klatt inni og klem sammen i bunnen og sett på plate. Pensle, hev og stek på vanlig måte. Lag melisglasur ved å ha melis i eggeresten fra penslinga. Dryss med kakepynt og kos deg med kaffe, et lekkert dekket ettermiddagskaffebord. Husk ta fram den gamle pynten etter bestemor, broderte/heklede duker, gamle blomstrede kaffeserviser osv,osv.

VI MÅ HA NAN TIL INDISK MAT

Bilde
MAN FÅR KJØPT DET MESTE I BUTIKKEN, OGSÅ NANBRØD Men du vet hva jeg mener om halvfabrikata, ikke sant? Har jeg ikke sagt det? Fint en skjelden-skjelden-skjelden gang. Alt smaker bedre og lukter bedre og gjør bedre for kroppen vår enn halvfabrikata. Men må man, så må man. Her er en oppskrift slik at du har en mulighet til å lage ditt eget. Altså en norsk utgave av det indiske Nan, gjæret brød i vanlig stekeovn. Mormor og Johannes prøvde disse først, sommeren 2008. Vi var kjempefornøyde. Det som ikke ble spist gikk i fryseren og gjennoppstod senere den sommeren til stor glede og like gode. Nå er vi i startfasen Oppskrift 2,1 dl melk 1 ½ ss sukker 25 gr gjær 600 gr hvetemel 1 ts salt 2 ts løkfrø el. koriander 2 ts bakepulver 4 ss vegetabilsk olje 2 ½ dl yoghurt Fremgangsmåte 1. Bruk lunken melk, tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. ( Hvis du bruker frisk gjær, tilsett hele mengden.) La det stå i 20-25 min. 2. Melet i en bolle. Ha i resten av sukkeret