MULTEDESSERT

DEN NORDNORSKE STJERNEDESSERTEN
Multe har en sterk symbolverdi og gleder oss alle nordfra, selv de av oss som egentlig er lei av tradisjonelle multekremer.


Ingen over og ingen ved siden.


Derfor leter jeg etter variasjon over temaet, en annen måte å lage det til på. Pannacotta gir en liten følelse av noe spennende og utenlandsk, men den er egentlig veldig likt en pudding. 
Her får du oppskrift på hjemmelaget saus i samme farta.

Du trenger:

3 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 plater gelatin
50 gram snøfrisk naturelle
2 lime
100 gram sukker
2 ss søt likør, gjerne multe (kan droppes)
200 gram multer
noen kvaster fersk timian
1,5 dl vann


Du gjør:
1. Del vaniljestangen på midten og skrap ut mesteparten av frøene. Legg gelatinplatene i bløtt.
2. Kok opp 2,5 dl av fløten sammen med vaniljestangen.
3. Pisk snøfrisk og 0,5 dl av fløten.
4. Fisk vaniljestangen ut av fløten. Bland inn gelatinen, snøfrisken, 1 ss revet limeskall, saft fra limen, 50 gram sukker og likør.
5. La blandingen kjølne litt før du heller den over i serveringsglass og setter dem i kjøleskapet.

Multesaus:
1. Lag sukkerlake av 100 gram sukker og 1,5 dl vann.
2. Ha multene og fersk timian i en blender (eller bruk stavmikser). Kjør dette sammen til en masse, og spe ut med sukkerlake til du får den tykkelsen på massen som du ønsker. Hvis du vil være litt ekstra fancy, lager du multeblandingen tynn og siler ut alle multesteinene.
3. Når pannacottaen har stivnet, heller du multeblandingen over pannacottaen i serveringsglassene.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?