Innlegg

Viser innlegg fra juni 15, 2014

FOCACCIA PÅ EN NY MÅTE

Bilde
VANLIGVIS TENKER JEG PÅ FOCACCIA SOM ET BRYTEBRØD SOM ER STEKT I LANGPANNE. Det er ingen grunn til å ikke eksperimentere og finne på nye veier. Bruk vanlig deig til foccatia, min vanlige foccatiadeig er svært løs, så for å forme dem må jeg ha i mer mel. Men det er i bunn i grunn den eneste forskjellen. Fordelen er at du fordeler ostebiter, oliven, salt og rosmarin på forskjellige boller. På den måten kan alle få sin favoritt. Husk å trykk dem godt nedi, når de heves under steking, kan fyllet ellers lett falle av. OPPSKRIFT TIL LANGPANNE. Deigen: 7 dl lunkent vann 50 gram gjær 3+1 ss olivenolje 1 ts salt 1-2 kryddermål chilikrydder 1/2 ts sukker ca 14 dl hvetemel Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse. Lag s

RED VELVET ER VERDT MER ENN EN OMTALE

Bilde
RYKTENE BEGYNTE Å GÅ OM ET STORT JUBILEUM I NÆRMESTE VENNEKRETS Så ble jeg spurt om å levere ei av kakene til selskapet. Da var saken klar, det må bli en Red Velvet. Endelig en mulighet til å kjøre hele det store sirkuset, ikke bare en liten prøveversjon som sist. Du vet den amerikanske røde kaken med ostekrem som smaker søtt og mektig og som skal legges i fire lag i høyden. Nå er ikke jeg en strålende baker eller konditor. Men en utfordring tar jeg gjerne og en smule ambisjoner har jeg når det gjelder matlaging. Da jeg fikk et kakestativ hos den søstera som hadde det, da var saken klar, det må bli etasjekake. En stor utfordring som krevde endel planlegging.  På et tidspunkt var benken full av kakebunner i to størrelser Noen ble litt godt stekt. Men etterhvert begynte den å ta form. Og bygge arbeidet bare fortsatte. På dette tidspunktet var adrenalin og konsentrasjon veldig høyt. Motet steg, d ette ser jo ut til å gå gå helt fint, men du vet, alt er ikke som