Innlegg

Viser innlegg fra desember 15, 2013

SJOKOLADEBOLLER ER IKKE JULEKAKER

Bilde
DET MENER JEG FAST OG BESTEMT. Det betyr ikke at jeg ikke lager det til hver jul, jeg gjør jo det.  Etter ønske fra unger og voksne i familien. Når sant skal sies så er det jo ingen mening i å holde på tradisjoner bare for tradisjonene sin del. Vi tilpasser oss etter hvert som årene går og lærer nye ting som vi liker og får det til å passe hos oss. Slik er det vel for de fleste. For meg er det viktig at det vi holder fast på er det familien liker og føler seg komfortable med. Altså blir det sjokoladeboller. Vakker mønster Oppskriften jeg fulgte i år var slik: 150 gr delfiafett 150 gr kokesjokolade 1-2 ss sterk kaffe 2 egg 200 gr melis 1 ts vaniljesukker Puffet ris Smelt delfiafett sammen med kokesjokoladen. Jeg blandet lys og mørk sjokolade fordi familien liker det sånn. Ha i sterk kaffe for å få fram sjokoladesmaken.  Pisk eggedosis.  Hell fett og sjokoladeblandingen over i eggedosisen, bland godt, så har du så mye puffet ris i som du vil ha. Sett denne røra med s

SLÅPEBÆR SOM BLE LAGT PÅ SPRIT I OKTOBER

Bilde
DE ER NÅ FYLT PÅ FLASKE som du ser ble det en mørk og fin farge og sannelig ganske mye. Trenger ikke karaffel jeg Gamle flotte konjakkflasker kan jo brukes til så mangt. Etter å ha silt og smakt og dekantert og smakt og forsiktig silt gjennom ei trakt og smakt, så klarte jeg ikke å la være å vise dere denne julegaven til mor i huset. Som nå er smakt og godkjent. Tror kanskje jeg smaker litt til........ Vil du ha oppskrifter på andre drkker klikk her.

ENKEL JULEPYNT

Bilde
DISSE RØDE BÆRENE STARTET SIN KARRIERE SOM ET FRISKT PUST AV HØST På en av de fine turene som Tur damene hadde i høst sto en busk og viftet med røde fristende bær. Farlig, farlig sa sykepleieren. Spennende, vakre og fasinerende sa noen lærere. Mot all fornuft tok vi noen greiner hjem for å dekorere med. Hos meg har de stått i en kjølig gang, hvor de daglig har vært til glede. I denne søte adventstid begynner tankene om dekorasjoner til jul å dukke opp hos meg. Bærene kommer igjen til heder og verdighet med noen velplasserte tujakvister, og en furukvist. Giftige eller ikke. De er ennå ikke artsbestemt, men er for sikkerhetsskyld plassert utenfor småbarns rekkevidde.

KOMPOTT AV RIPS

Bilde
IGJEN HENTER JEG INSPIRASJON I FRA TRADISJONENE MINE, OG TILPASSER DEM NÅTIDEN Et enkelt og hyggelig middagsmåltid sammen med mennesker vi trives med. Det er ikke mye som slår det.  Når vi avrunder med å se Opera på kino. En stor oppsetning fra Metropolitan i New York. Verdis Flagstaff, det blir ikke mye bedre enn det. Tilbake til maten og ripsbærene.Høstens grøde ligger i fryseboksen og venter på å bli spist. Rips med vaniljesaus..... det har alle smakt.  Rips med eggedosis, mange kjenner den. Rips med kanel, nellik og ingefær derimot, den er vel ganske ny, ikke sant? Dette må til  0,5 dl ripsbær,   Kok sukkerlake av:  1 dl vann 2 dl sukker 1 ts finhakket fersk ingefær Et bitte lite dryss kanel 4-5 nellikspiker 1-2 ss nypresset sitronsaft Kok dette slik at sukkeret  Smelter og smakene blander seg. Hell sukkerlaken over ripsbærene og la det stå til du trenger det. Server med vaniljeis. Dette kan og serveres varmt, eller med gelatin i slik at du får en slags